Ezekkel a trükkökkel szerettessük meg gyermekünkkel a zöldségeket

2018. december 8. 06:21 | behir

A gyerekek sokszor büntetésnek élik meg, ha zöldségeket kell enniük, és csak túl akarnak lenni rajta, mielőtt megehetik a desszertet. Ez a fajta hozzáállás pedig nem tesz jót nekik, hiszen ha nem akarnak valamit megenni, akkor nem is fog nekik jólesni. Érdemes tehát különböző trükköket bevetni – természetesen az összes zöldséggel –, ám a Ridikül összefoglalója kifejezetten a hüvelyesekre koncentrál.

Ilyenkor a téli hidegben különösen fontos, hogy gyermekeink elegendő vitaminhoz jussanak. Ezt pedig leginkább a megfelelő táplálkozással érhetjük el, melynek elengedhetetlen része, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt vigyenek be a szervezetükbe. Ebben az időszakban tehát fokozottan ügyeljünk arra, hogy a gyerekek megegyék, és ami még fontosabb, megszeressék a zöldségeket.

 

 

Készítsük el a kedvenceiket

A gyerekek sokkal inkább a megszokások hívei, mint mi felnőttek. Nem szeretnek semmiben változtatni, és ha valamit megszeretnek, akkor azt akarják, hogy mindig ugyanazt és ugyanúgy kapják. Így vannak az ételekkel is, így ha gyermekünk kedvenc étele a hamburger, akkor nehezen lehet majd rávenni, hogy ugyanolyan örömmel egye meg a babfőzeléket. Éppen ezért kis trükkökkel elérhetjük, hogy a zöldség hirtelen a kedvenc étel fogalmával jelentsen egyet. Ha például a gyermekünk imádja a hamburgert, akkor a hüvelyesekből tökéletesen és nagyon finoman el lehet készíteni a „húspogácsát”. Lencséből és csicseriborsóból különösen finom vega hamburgert tudunk készíteni, amitől a gyerekek garantáltan megnyalják mind a tíz ujjukat.

 

 

Tálalás

A tálalás nagyon fontos dolog, főleg kiskorban. Ha nem ínycsiklandó módon tesszük a gyerekek elé az ételt, szinte biztos, hogy utálni fogják. Azonban ha játékosan elrendezve, színek szerint, akár formákat, arcocskákat „rajzolva” tesszük a tányérjukra a vacsorát, akkor az esztétikai élmény hatására sokkal több kedvük lesz megkóstolni az ételt, még ha az zöldség is. Engedjük azt is, hogy a gyerekek beleszóljanak és elmondják a tálalással kapcsolatos ötleteiket, hiszen az is hasznos, ha fejleszthetik a kreativitásukat, miközben megszeretik a babot, a borsót vagy akár a lencsét.

 

Forrás: Ridikül

További programok »

Itthon

Gyulán is létesült okos zebra a gyalogosok védelme érdekében

Újabb okos zebrával bővült Békés megye – Ezúttal Gyula központjában, a nagy forgalmú Béke sugárúton létesült egy kivilágított gyalogosátkelőhely. A kezdeményezéshez korábban Orosháza és Békéscsaba is csatlakozott. A Generali a Biztonságért Alapítvány pályázatának elsődleges célja a közlekedésbiztonság, azon belül pedig a gyalogosok védelme.
06:56
FEL