Évadzáró triatlon az Árpád fürdőnél

2016. szeptember 25. 13:16 | Mikóczy Erika

A békéscsabai fürdőben járók vasárnap rá-rácsodálkoztak, hogy hol a vízben, hol biciklin, hol pedig futás közben találkoztak sportolókkal. Az Árpád Gyógy- és Strandfürdőben és környékén ugyanis negyedik alkalommal rendezték meg a békéscsabai triatlont.

A csabai verseny ötletgazdája Bunzel Lívia, aki maga is évek óta triatlonozik, fő szervezője pedig Karsai Márió volt.

– Negyedik alkalommal rendezünk évadzáró triatlon versenyt Békéscsabán. A versenyzők először úsznak, utána kerékpároznak, majd futnak. Egyéniben és csapatban lehetett nevezni, közel ötven fő állt rajthoz három különböző távon. Van hosszabb táv a gyakorlottabb versenyzőknek, de van rövidebb táv is azok számára, akik most barátkoznak ezzel a sportággal. Jöttek váltócsapatok is, ahol mindenki egy-egy – a saját sportágának megfelelő – versenyszámban vesz részt, és így többen összeállva, csapatot alkotva tudják teljesíteni a kitűzött célt – tudtuk meg Bunzel Líviától.

A sprint táv 500 méter úszásból, 27 kilométer kerékpározásból és 5.5 kilométer futásból állt. Az olimpiai távot teljesítők 950 métert úsztak, 48 kilométert kerékpároztak és 9.9 kilométert futottak, míg a közép kategóriában indulóknak 1900 méter úszást, 90 kilométert kerékpározást és 20.9 kilométer futást kellett teljesíteniük.

A lelkes szervezőknek is köszönhetően Békéscsabán intenzív triatlonos élet zajlik, többen rendszeresen indulnak közép- vagy hosszútávú versenyeken. A legtöbb hazai verseny tőlünk nagy távolságra van, magas költséggel jár. Azért is szerveznek triatlont Békéscsabán, hogy az ennek a sportnak hódolók minél kedvezőbb áron, minél egyszerűbben megoldva tudjanak versenyeken részt venni.

Az Árpád Gyógy- és Strandfürdőben egyébként hétfőtől, szeptember 26-ától az őszi-téli átállás munkáit végzik, a tervek szerint október 8-ára fedik le a nagy medencét és nyitnak ki újra.

FEL