Ették, saccolták, pakolták

A dinnyelovagi címért versengtek Medgyesegyházán

A dinnye szinte minden formája középpontba került Medgyesegyházán, ahol immár huszonkettedik alkalommal rendezték meg a Dinnyefesztivált. A hagyományoknak megfelelően idén is többféle versenyszámban mérték össze képességeiket a dinnyelovagi címért vetekedők.

Hátratett kézzel, időre enni a dinnyét nem éppen ínyenceknek való. De még mindig kellemesebb a játék kedvéért pakolni, saccolni, zsonglőrködni, mint a dinnyeföldön, munka közben megtenni ugyanezt. Évek óta küzdenek egymással a dinnyések – és persze mindazok, akik rajonganak a gyümölcsért –, hogy elnyerjék a dinnyelovag címet.

A fesztivál főszervezője elmondta, azért is hozták létre a dinnye-lovagrendet, hogy a címet elnyerők ily módon képviseljék a gyümölcs termesztésével foglalkozók érdekeit. „A medgyesegyházi kiváló minőségű dinnyének a miliőjét, a nimbuszát tudjuk megteremteni ezzel” – tette hozzá Farkas Gyula.

Békés megye egyik legnagyobb múltú fesztiválján a játékos vetélkedőket a könnyűzenei koncertek mellett többek között hagyományőrző népi játszótér is várta.

Megosztás:

Címke: , ,