Ételt és ruhát osztottak Békéscsabán, a Szent István téren

2017. február 10. 12:54 | Mikóczy Erika

A Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. és a CsabaPark közösen szervezett jótékonysági ételosztást Békéscsabán, a Szent István téren. A rászorulók, a Női Kézilabda Sportegyesület és az önkormányzat által szervezett adománygyűjtő akción összegyűlt ruhák közül is válogathattak.

A Szent István téren tartott ételosztáson kétszáz adag székelykáposzta, kenyér, de emellett meleg kabátok, pulóverek, ruhák és cipők is várták a rászorulókat pénteken déltől. Az érintett családokat a szociálpolitikai osztály közreműködésével, postai úton értesítették az étel- és ruhaosztásról.

– Az ételosztásra azokat az embereket hívtuk meg, akikkel a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai foglalkoznak. A CsabaParkban főtt székelykáposztát osztják az adományozó városfejlesztési kft. munkatársai osztják szét a meghívottak között. Ezt az ételosztást egybekötöttük egy ruhaosztással is: a Szurkolj, segíts akció keretei között összegyűlt ruhák találnak itt gazdára – mondta el Herczeg Tamás tanácsnok.

Mint azt Fülöp Csabától, a Békéscsabai Előre NKSE gazdasági vezetőjétől megtudtuk, Szurkolj, segíts címmel a kézisek hirdettek egy jótékonysági akciósorozatot a tavaszi idényre. A Szent István téren kiosztott ruhák és cipők főként a Békéscsaba-Ferencváros bajnoki kézilabda-mérkőzés előtt gyűltek össze. A több mint negyven zsáknyi adományhoz nemcsak a szurkolók járultak hozzá.

–  A mérkőzésen résztvevő csapatok, a Békéscsaba és a Ferencváros tagjai is jó szívvel hoztak felajánlásokat az akcióra. Elmondható tehát, hogy egy széles körű összefogás jött létre a nemes cél érdekében. Jó volt látni azt, ahogy a kisebbek, nagyobbak, a vendégszurkolók és hazai szurkolók hozzájárultak ehhez a gyűjtéshez, és részt vállaltak abban, hogy valóban sikeres legyen a kezdeményezés – jegyezte meg Fülöp Csaba.

A negyven zsáknyi adományból tíz zsáknyit korábban már szétosztottak a piacon. Most a Szent István téren is sorra nyitottak ki a zsákokat, hogy lehetőség szerint mindenki találjon magának olyan meleg ruhadarabokat, amelyek jól jöhetnek a következő hideg napokban, vagy akár a jövő télen is.

FEL