Ételosztás: ezúttal házhoz vitték a segítséget

2020. december 12. 14:36 | Hidvégi Dávid

A Kuke Vendéglátó Kft., azaz a Kornélia Étterem és Cukrászda, a Kornélia Grill and Bar és a Kornélia Bisztró üzemeltetője 6 éve kezdte az együttműködést a Linamar Hungary Zrt.-vel, és minden évben ételosztást szerveznek. A koronavírus-járvány helyzet miatt más megoldást kellett találniuk, ezért házhoz vitték a segítséget.

A két cégnek az AE Egyensúly Alapítvány segített a rászoruló családok felkutatásában. Az összefogásnak köszönhetően, így az ünnepek közeledtével, közel 500 embernek nyújtottak segítséget meleg étellel és egy kis ajándékcsomaggal. Az ebéd a Kornélia Étteremben készült el, ahol a csomagokat gondosan összeállították, betartva az előírásokat. A segítők mindegyikén maszk és kesztyű volt, illetve figyeltek a távolságtartásra. A járvány miatt nem lehet olyan rendezvényeket tartani, ahol csoportosulás van, ezért döntöttek a házhozszállítás mellett.

– Mindig célunk, hogy az ételt könnyedén tálaljuk. Idén picit megnehezedett a jótékonysági ételosztás, mivel azt házhoz szállítottuk a rászorultaknak. Az ételt minden évben kiegészítettük szaloncukorral, gyümölcsökkel attól függően, hogy az adott cég mivel tudott hozzájárulni az adományhoz. Most székelykáposztát vittünk, jövő héten tarhonyás hús és gulyásleves lesz. Igyekszünk mindig tartalmas és jóízű ételeket készíteni, méghozzá békéscsabai módra – árulta el a kérdésünkre az étterem üzletvezetője, Fodor Mihály.

 

 

A vállalkozók nemcsak anyagilag támogatták az ételosztást, hanem személyesen is részt vettek a házhozszállításban. A Kuke Vendéglátó Kft. és a Linamar Hungary Zrt. számára is fontos a jótékonykodás, és öröm számukra, hogy ebben az időszakban is tudnak segíteni.

– Békéscsabai vállalkozásként fontos, hogy segíteni tudjunk az itt élőknek. Idén a találkozási pontokat előre lebeszéltük és az ünnepi jókívánságaink után mindenhol gyorsan átadtuk az adományunkat. A spektrum széles, hiszen a rászorultak között voltak egyedülálló idősek, illetve családok is. Úgy gondoltuk, ezzel egy kis meleget tettünk az asztalra, és örömet tudtuk vinni a szívekbe – hangsúlyozta a Linamar Hungary Zrt. divízió igazgatója, Bangó Csaba.

A szervező idén nemcsak a rászorulókat, hanem a Békéscsabai Mentőállomást is meglepték meleg étellel, süteménnyel, mandarinnal és szaloncukorral.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Opauszki Zoltán: Öt-hét éven belül akár szintet ugorhatunk a turizmusban

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület a közelmúltban tartotta közgyűlését a Szlovák Tájházban, ahol megtárgyalták Békéscsaba turizmusfejlesztési koncepcióját is. Az egyesület elnökével, Opauszki Zoltánnal erről, valamint a térségben rejlő turisztikai lehetőségekről beszélgetett a 7.Tv Csabai Forgatag című műsorában Csiffáry Zsuzsanna műsorvezető.
2022. július 5. 13:47
FEL