Érzéki örömöket ígért egy sarkadi nő, aztán kifosztotta a kétegyházi férfit

2017. szeptember 28. 09:56 | behir

A Békéscsabai Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 29 éves sarkadi nővel szemben, aki 2017. június végén, bár szexet ígért, de végül kifosztott egy részeg kétegyházi férfit Békéscsabán.

 A vádirati tényállás szerint a sértett 2017. június 30. napján Békéscsabán tartózkodott és – mivel nagyobb összegű készpénzzel rendelkezett – elhatározta, hogy a nap folyamán szórakozni fog. Ennek érdekében telefonon felhívta a vádlottat, aki korábban is nyújtott a számára anyagi ellenszolgáltatás fejében szexuális szolgáltatást, és most is erre kérte. A vádlott beleegyezett, így a sértett taxival Sarkadra ment a nőért, majd együtt Békéscsabára indultak. Az út során a sértett kérésére a taxi több alkalommal megállt italmérő helyeknél, ahol a sértett szeszes italt fogyasztott. Békéscsabán egy panzióban kivettek egy szobát, majd a sértett előre átadott a vádlottnak 13 000 Ft-ot a szexuális szolgáltatásért, azonban oly mértékű volt az ittassága, hogy az aktus megkezdésekor elaludt.

A vádlott, látva a sértett állapotát, elhatározta, hogy bosszút áll a sértetten, mivel az számos alkalommal megalázóan bánt vele. A vádlott a magatehetetlen sértettől elvette a pénztárcáját, az abban lévő 80 000 Ft készpénzzel, illetőleg személyes iratokkal és bankkártyákkal együtt, majd a szoba ajtaját kívülről kulcsra zárta és gyalogosan elindult haza; útközben a kulcsot egy bozótosba, míg a pénztárcát az iratokkal és bankkártyákkal együtt az Élővíz-csatornába dobta.

A Békéscsabai Járási Ügyészség a nőt kifosztás bűntettével, személyi szabadság megsértésének bűntettével, 4 rendbeli közokirattal visszaélés vétségével, valamint 2 rendbeli készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével vádolja; az irányadó halmazati büntetési tételkeret 1 évtől 7 és fél évig terjedő szabadságvesztés büntetés. A járási ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság 80.000.-Ft erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült közel 70 000 Ft-os bűnügyi költség megfizetésére.

Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.

 

További programok »

Itthon

Formálódik a békéscsabai klímastratégia

A város klímastratégiájáról szóló konferenciának adott otthont a Csabagyöngye Kulturális Központ. A csütörtökön délelőtt tartott szakmai fórumon az is elhangzott, hogy a békési megyeszékhelynek nincs szégyenkezni valója, sőt sok tekintetben az élvonalban található.
16:35
FEL