Értékes taekwon-do szeminárium Battonyán

2024. február 6. 07:31 | behir.hu

A battonyai Barátság SE régóta motorja nem csak a Békés megyei harcművész Szövetségnek, hanem a Magyar ITF Taekwon-do Szövetségnek is. A Rádainé Rácz Róza elnök vezette egyesület, az edzők, Rádai Imre és Rádai Roland versenyeket, szemináriumokat rendeznek a határ menti kisvárosban, pezsgő harcművész életet teremtett évtizedek óta.

Most is egy nagyon fontos és eseménydús szemináriumot szerveztek, amiről Nagy László Mester, a kétegyházi Dragon Taekwon-do Klub  vezetője számolt be.

„Február 3-án Máté Zoltán 7. danos nagymester a Magyar ITF Taekwondo Szövetség alelnöke Battonyára látogatott, hogy megtartsa az immáron hagyományossá vált regionális erődemonstrációs edzését. A régió tíz taekwon-do klubjának közel száz harcművésze érkezett a helyszínre, hogy közösen gyakorolja a bázistechnikákat , formagyakorlatokat, küzdelmi és önvédelmi fogásokat. A délelőtti edzést maga Máté nagymester vezette ahol a bázistechnikák mellett a színes öves formagyakorlatok kerültek egységesítésre. Az edzés pörgős küzdelmi blokkal, virtuóz rúgás technikákkal folytatódott amit Zsarkó Dániel Péter 5. danos nemzetközi mester világbajnok sportoló vezetett.

 

(Forrás: Gregor László)

 

A hazai csapat büszkesége a többszörös kick-box és taekwondo Európa- és világbajnok Mezei Nikolett és edzője Rádai Roland 4. danos nemzetközi mester folytatták a  "kiképzést"  különböző rúgás kombinációkat mutattak be rúgópajzsra. A délelőtt edzést Rusz István 5. danos nemzetközi mester a Spárta Taekwon-do vezetője zárta, aki különböző ügyességi és képesség fejlesztő gyakorlatokat tanított a jelenlévőknek. 

 Ebéd után következtek a magasabb  fekete öves és nemzetközi mesteri formagyakorlatok. A gyakorlás és bemutató jó lehetőséget biztosított arra, hogy a mesterek megmutassák felkészültségüket a közelgő márciusi dan vizsga előtt. Az erődemonstrációs edzés utolsó részében Nagy László 4.danos nemzetközi mester a Kétegyházi Taekwondo és Eleki Fuji Fight Team vezetője tartott önvédelmi edzést, ahol a pusztakezes önvédelmi technikák mellett különböző stressz gyakorlatokat is kipróbálhattak a sportolók.”

A szemináriumi hétvége keretében Máté Zoltán vizsgáztató előtt több klub tagjai is sikeres övvizsgát tettek, amiért gratuláció jár a vizsgázóknak és a felkészítő edzőknek!

(Forrás: Gregor László)

 

További programok »

FEL