Értékeket teremtettek a 30. Nyári Népművészeti Táborban

2019. július 19. 18:20 | Papp Ádám Sándor

Egy héten keresztül kézműveskedtek a békéscsabai Szentgyörgyi Albert Gimnáziumban és udvarán a Nyári Népművészeti Tábor résztvevői Békéscsabán.

Összesen 470 táborozó érkezett Magyarország egész területéről és a határon túlról, például a Vajdaságból, illetve Erdélyből Békéscsabára, de a Partiumból, Felvidékről, sőt, Ausztráliából és Japánból is utaztak alkotók az összművészeti eseményre.

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület harmincadik alkalommal rendezte meg táborát, amelyen a résztvevők 26 csoportban sajátíthatták el a népi kismesterségek fortélyait.

A tábor pénteken délután a fiatal korosztály tánc és énekbemutatójával zárult, valamint a táborlakók által készített alkotásokból nyílt tárlat. Végezetül a csoportvezetők tartottak élménybeszámolót a tábor programjairól és történéseiről az érdeklődőknek.

 

Galéria

További programok »

Kultúra

A Mondani-valók, amelyek átrajzolhatják az ünnepeinket

A Bárka szerkesztőségének gondozásában debütált szombat délután, a Mondani-valók alkalmi gyermekvers-antológia, a békéscsabai Sík Ferenc Kamaraszínházban. A kötet néhány versét a Jókai színház művészei, diák-versmondók, három szerző, valamint a Pupa Trupa együttes tarkabarkázta.
06:13
FEL