Engedje közel a zenét! Változatos koncerteket kínál a Filharmónia Magyarország

2019. szeptember 28. 15:08 | behir

Októbertől áprilisig öt koncertet hallgat a közönség (x).

Életünk szinte minden momentumában jelen van a zene, az ünnepi pillanatokban éppúgy, mint a hétköznapokban, néha már észre sem vesszük. A klasszikus zene talán egy kicsit háttérbe szorul ebben a 21. századi zenei kavalkádban. Ki tudja, hogy miért? Talán sokan úgy képzelik, hogy ez a stílus nem elég szórakoztató, nincs benne kellő izgalom és leginkább az idősebb korosztálynak tetszik. Ideje lerombolni ezeket a sztereotípiákat. A Filharmónia Magyarország békéscsabai Összhang bérletének hangversenyei tökéletes lehetőséget biztosítanak arra, hogy újragondoljuk véleményünket a klasszikus zenéről.

Októbertől áprilisig öt koncertet hallhat a közönség, ami egytől egyig fantasztikus koncertélménynek ígérkezik. Olyan művészek lépnek a Csabagyöngye Kulturális Központ színpadára, akinek játékát hallva azt érezheti a hallgató, hogy „ezt bizony kár lett volna kihagyni”.

Október 28-án kerül megrendezésre az évadnyitó hangversenyen, aminél jobb kezdést nem is kívánhatnánk. A Kodály Filharmonikusok Debrecen és a Kodály Kórus Debrecen közös hangversenyét hallhatja a közönség, A zenekart Somogyi-Tóth Dániel fogja vezényelni, aki karmesterként és szólistaként is óriási sikereket ért már el, fellépett többek között Pekingben, Münchenben, Tel Avivban és olyan művészekkel dolgozott együtt Nigel Kennedy, Sir Neville Marriner, Miklósa Erika vagy Bobby McFerrin. Az est során két remek darab csendül majd fel: Bach 5. (D-dúr) Brandenburgi versenye és Beethoven 9. szimfóniája.

A bérlet második hangversenyén egy olyan zenekar látogat Békéscsabára, amely világszinten a klasszikus zene krémjébe tartozik. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar december 17-én ad koncertet, a Koppándi Vonósnégyes közreműködésével. Ezen az estén Dobszay Péter áll a karmesteri pódiumra, akit már jól ismertnek azok, akik követték a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenyt, melynek közönségdíjas lett az ifjú dirigens. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar az elmúlt 15 évben mintegy 40 országban közel 330 külföldi turnékoncertet adott. A zenekar fellépett már New Yorkban, Tokióban, Athénban és a Kanári-szegeteken, játszott a brüsszeli Bozar Központban és a Vatikánban is, utóbbiban XVI. Benedek pápa tiszteletére adott koncerten. A decemberi hangversenyen Smetana, Martinů és Dvořak darabokkal varázsolják el a kedves közönséget.

Az Összhang bérlet februári koncertjének érdekessége, hogy ezúttal nem egy szimfonikus zenekart, hanem egy vonósnégyest hallhatnak. Biztosak lehetnek benne, hogy különleges atmoszférát fog teremt a Budapesti Fesztiválzenekar tagjaiból alakult Grassalkovich Vonósnégyes. Két hegedű, egy brácsa és egy cselló csodálatos összhangjának lehetnek fültanúi, ha ellátogatnak a koncertre február 4-én.

Énekhanggal köszönt be a tavasz Békéscsabán, március 7-én a Nemzeti Énekkar híres operák kórustételeivel örvendezteti meg a zene szerelmeseit. Ne felejtsék el, hogy másnap ünnepeljük a nőnapot, így remek meglepetés lehet egy ilyen gyönyörű koncertélmény, bármelyik hölgy örülne neki.

Végül, de  nem utolsó sorban, a Budapesti Fesztiválzenekar kamaraegyüttesének koncertjén kapcsolódhatnak ki. Az évadzáró hangversenyt Kertész György  csellóművész és Szőke Zoltán kürtművész játéka teszi felejthetetlenné. A virtuozitás, intimitás és letisztultság jegyében olyan művek szólalnak majd meg, mint Vivaldi a-moll csellóversenye, Mozart 3. (Esz-dúr) kürtversenye és John Stanley, Corelli és Britten egy-egy darabja.

Az első koncertig még van lehetőség bérletvásárlásra, mellyel az összes hangversenyre ellátogathatnak. A Filharmónia Magyarország közel hozza a zenét, használja ki a lehetőséget Ön is, hogy egy felemelő, varázslatos és magával ragadó sorozat által jobban megismerje a klasszikus zenét. A kikapcsolódás, feltöltődés és tartalmas szórakozás garantált a bérlet hihetetlenül színvonalas hangversenyein.

További információ: www.filharmonia.hu

 

 

További programok »

FEL