Engedélyezné a kormány az illegálisan létesített öntözőkutakat

2020. november 18. 16:05 | behir

Nagy István agrárminiszter jelentette be vízgazdálkodási törvény módosítását

– A törvény módosítása a korábban illegálisan létesített öntözőkutak legalizálását jelentené – áll Nagy István agrárminiszter közleményében. Mint olvasható, a felszíni vízkészlet nem elegendő az öntözéshez, a felszín alatti vízkészlet pedig sok esetben nem elérhető. 

Mivel egy kút engedélyeztetése hosszú és drága folyamat, ezért a lakosság többnyire illegális kutakat hozott létre, ezek szabályossá tétele viszont új problémákat szült. Az ún. kútamnesztia szerint "az ötven méternél nem mélyebb, az első vízzáró réteget el nem érő mezőgazdasági öntözési célú kutak esetében nem írják elő az öntözési igazgatási szerv által kiadott engedélyt.

– Felszín alatti vízkivételt biztosító kút csak olyan területeken létesíthető, ahol a vízkivétel az ivóvízbázisokat, karszt- vagy rétegvízkészletet nem érinti – áll a közleményben.

Forrás: MTI 

Itthon

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület is segít a hátrányos helyzetű gyermekeknek

Ismét szárnyakat bontanak a Karácsonyi Angyalok, hiszen Bonnyai Sándor hatodik éve gyűjt adományokat a nehéz sorsú gyermekek számára. A „Karácsonyi angyalok” elnevezésű akció – a járvány miatt – idén a Békés megyében élő rászorulókat segíti elsősorban, de a szervező bízik abban, hogy a kárpátaljai nehéz sorsú gyermekeknek is tud juttatni az adományokból. A karácsony előtti akcióhoz idén is csatlakozott a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület.
18:35
FEL