Energiatudatos Intézmény a Békéscsabai Városfejlesztési NKft.

2024. május 28. 10:02 | Mikóczy Erika

A Békéscsabai Városfejlesztési NKft. sikeresen pályázott a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. által meghirdetett Virtuális Erőmű Program pályázatára. A cég az Energiatudatos intézmény kategóriában kapott díjat, amelyet a Parlament épületében vett át a napokban Vass Csaba ügyvezető-helyettes.

Vass Csabától megtudtuk, hogy a Virtuális Erőmű Program támogatja az energiahatékonysági és megújuló energia alapú pályázatok általi célokat, segíti a hazai intézmények, a vállalatok, az önkormányzatok, és a lakossági szektor energiaszükségletének optimalizálását. A sikeres pályázatok által elért szén-dioxidkibocsátás-csökkenésből, valamint az energia-megtakarítás mennyiségéből folyamatosan épül fel egy úgynevezett virtuális erőmű. 

– A Békéscsabai Városfejlesztési NKft. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 2023-ban 23 olyan – önkormányzati intézményeket érintő – kimondottan energia-megtakarítást célzó beruházást bonyolított le, amellyel összesen 2132,9 tonna mennyiségű szén-dioxidkibocsátás-csökkenést ért el, ezzel jogosult lett a pályázat benyújtására. Rendkívül fontos fejlesztésekről van szó, hiszen a szén-dioxid erősen üvegházhatású gáz, amelynek légkörben való feldúsulása jelentős mértékben hozzájárul a légkör felmelegedéséhez – tájékoztatott Vass Csaba.

Az ügyvezető-helyettes elmondta, hogy az ünnepélyes díjátadó gála május 24-én a Parlament Felsőházi termében volt, ahol a virtuális erőmű építését szimbolizáló téglát, valamint egy, az Energiatudatos Intézmény logó használatát is biztosító tanúsítványt vett át a cég képviseletében. – Számomra kiemelten fontos a környezetvédelem, ezért köszönöm dr. Sódar Anita ügyvezető és minden kollégám kitartó, sikeres munkáját, amellyel a díjat kiérdemeltük és közösen tudtunk tenni a városért, a környezetünk megóvásáért – tette hozzá Vass Csaba.

 

További programok »

Itthon

FEL