Energetikai ügyintézőt keresnek a békéscsabai polgármesteri hivatalba

2023. május 29. 08:30 | behir.hu

A foglalkoztatás jellege teljes munkaidős, határozatlan idejű közszolgálati jogviszony.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala pályázatot hirdet energetikus ügyintéző munkakör betöltésére.


Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidős, határozatlan idejű közszolgálati jogviszony. A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény, valamint a Polgármesteri Hivatal Közszolgálati Szabályzata és a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 32/2018. (XII. 20.) számú, Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában dolgozók közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló rendelete az irányadók


Ellátandó főbb munkaköri feladatok:

Az Önkormányzat tulajdonában lévő épületek energetikai adatbázisának felállítása, kezelése, a lehetséges megtakarításokra tekintettel. Szolgáltatói szerződések nyilvántartása, saját adatbázis kezelés. Pályázatokhoz szükséges adatszolgáltatás nyújtása, műszaki kidolgozása, valamint a pályázatokkal kapcsolatban tartott szakmai egyeztetéseken való részvétel. Közüzemi számlák ellenőrzése. A Stratégiai-Fejlesztési Osztály Beruházási csoport feladatkörébe tartozó témakörökben előterjesztést készít a közgyűlési, illetve a bizottsági ülésekre. Előkészíti (előzetes számításokat végez) az energia szolgáltatási szerződések megkötését, szükség szerint módosítását, megújítását. Kapcsolatot tart az energiaszolgáltatókkal, és az Önkormányzati intézményekkel, vállalkozásokkal (Vagyonkezelő Zrt., Városfejlesztési Nonprofit Kft., Békéscsaba Energia ESCO Kft., Békéscsaba SMART Menedzsment Kft.). Előkészíti az önkormányzati energiagazdálkodási rendeleteket, határozatokat, valamint az előző évi naturália energiafelhasználás alapján a következő évi energia költségtervet. A munkakörhöz kapcsolódó, a feladat ellátása során szükség esetén helyszíni szemle megtartása, feljegyzés/jegyzőkönyv készítése.

Előkészíti az energiabeszerzésekre irányuló közbeszerzési eljárások lefolytatásához szükséges adatszolgáltatásokat.

Az Önkormányzathoz tartozó költségvetési szervek, intézményeknek kiküldött energiamegtakarítási intézkedési terv ellenőrzése, dokumentálása (EMIT).

A 2022. évben megalakult Energetikai Munkacsoport üléseinek lebonyolítása, megszervezése, a munkacsoport hatáskörébe tartozó feladatok menedzselése. A munkacsoport feladata az energiagazdálkodás szervezett ellenőrzése, javaslattétel a fogyasztásoptimalizálás, gazdaságosság, energiamegtakarítást segítő beruházások lebonyolítása tekintetében.

Feladata a tevékenységi köréhez illeszkedő önkormányzati stratégiák megvalósításának nyomon követése, az abban való közreműködés (pl. klímavédelmi stratégia).


Pályázati feltételek:

cselekvőképesség, büntetlen előélet, magyar állampolgárság,
felsőfokú végzettség: gépészmérnöki, vagy energetikai mérnöki, vagy villamosmérnöki, vagy építész, vagy építészmérnöki, vagy szerkezet-építőmérnök, vagy létesítménymérnöki (épületenergetika szakirány), vagy épületgépészeti és eljárástechnikai gépészmérnöki, vagy kohómérnöki (energiagazdálkodási szakirány), vagy bánya- és geotechnika mérnöki, vagy az előzőekkel egyenértékű képesítés,
vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása.

 

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent: 

Energetikusi területen szerzett szakmai gyakorlat
Uniós vagy hazai forrásból megvalósított projekt előkészítésében, megvalósításában szerzett gyakorlat
Gépészmérnöki, energetikai szakmérnöki végzettség.

További programok »

FEL