Elvadult a kínai gyártó: Prémium készüléket ad belépő szintű telefon árán

2018. augusztus 25. 06:32 | Szabó Rita

Nem csalás, nem ámítás: 80 ezer forintért az van a motorháztető alatt, amit a konkurencia kétszer-háromszor annyiért ad.

Miközben a Samsung, meg az iPhone utolsó modelljeinek csúcsváltozatával úgy gondolja, hogy akár 420 ezer forintot is elkérhetnek az előző mobilok alig javított változataiért, s mintha köztük a versengés egyik fő tárgya a minél magasabb árcédula elérése lenne, az utóbbi időben erősítettek a második, harmadik vonalbeli gyártók.

Felismerve a vevői reakciókat (egyaránt romlik a Samsung és az Apple eladási mutatója), akad több cég, amelyik egyre jobb, a prémium készülékek hardvereit közelítő androidos készülékeket ad elérhető árakon. Elég a minap bejelentett, 80 ezer forintos Nokia 5.1 plus-ra, vagy az évek óta jól teljesítő, bár lassan 170 ezerre drágult OnePlus-okra gondolni.

Most a kínai Xiaomi egy, a fülünknek ugyan idétlenül hangzó nevű, új márkával, a Pocophone-val mintha összehozta volna a Nokia jó árát, a OnePlus remek hardverével. A Pocophone F1 készülékükben ugyanaz a Qualcomm Snapdragon 845 processzor lapul, mint a Samsung csúcskészülékeiben – több mint négyszeres áron.

Belepakoltak átlagos képességű dupla hátlapi kamerát, 6GB memóriát és 64GB belső tárhelyet. (Állítólag lesz egy 8GB-os, 256GB háttérrel szerelt változat is, de az előbbi paraméterekkel az összes nagy gyártó megelégszik.)

A kijelzővel sem takarékoskodtak, 6,2 hüvelykes és 2246×1080 pixeles a felbontása. Lesz benne arcfelismerő, nagyméretű (csak a Note 9 és a Huawei ad ekkorát) 4000 mAh-s akkumulátor, meg az elmaradhatatlan notch.

Cserébe le kell mondani az üveg készülékházról s helyette jó fogású műanyagba csomagolják – mondhatni úgy is, hogy nem fog csúszni a készülék, mint egy ponty –, valamint hiányzik belőle a nélkülözhető NFC, meg a vezeték nélküli töltés. Viszont várni kell rá, míg várhatóan a nyár végére a hazai piacra ér.

 

Forrás: hirado.hu

További programok »

Világ

Az EU 232 millió eurót különít el a vírus visszaszorítására

Az Európai Unió 232 millió eurót (mintegy 76,5 milliárd forint) különített el a vírus világméretű elterjedésének megelőzésére és a járvány visszaszorítására, valamint a felkészülés fokozására – jelentette be Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós biztos hétfőn Brüsszelben.
2020. február 24. 18:42
FEL