Eltiltás hatálya alatt vezetett a békéscsabai férfi, börtönbüntetésre ítélték

2023. április 2. 10:47 | behir.hu

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján 8 hónap időtartamú végrehajtandó (!) börtönbüntetésre ítélt jogerősen az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén egy 55 éves büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő békéscsabai férfit. A bíróság ezen felül 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és 3 évre a közúti járművezetéstől is.

A férfit a Gyulai Járásbíróság a 2022. január 19-én jogerőre emelkedett ítéletével, eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt, 60 nap elzárásra ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A férfi – aki vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett – az eltiltás tartama alatt, 2022. november 5-én, 12 óra előtt nem sokkal Nagyszénáson az élettársa tudtával beült az élettársa üzemben tartásában lévő személygépjárműbe, és azzal közlekedett egészen addig, amíg a József Attila utcában rendőri intézkedés alá nem vonták. Az élettársa nem tudott arról, hogy ő járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, arról viszont tudomással bírt, hogy a férfinak nincs vezetői engedélye, ezért a vezetés átengedése miatt szabálysértési eljárás indult ellene is.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

FEL