Eltiltás alatt kétszer is ittasan vezetett – vádat emeltek a békési férfi ellen

2024. január 14. 17:37 | behir.hu

A Békési Járási Ügyészség két rendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége, két rendbeli eltiltás hatálya alatti járművezetés vétsége, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy 28 éves büntetett előéletű békési férfival szemben. A járási ügyészség vádiratban előterjesztett indítványa próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására irányult – írja a Békés Vármegyei Főügyészség közleménye.

A férfit a Békési Járásbíróság a 2023. április 12-én jogerőre emelkedett büntetővégzésével két rendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és 1 év 2 hónap időtartamra eltiltotta a „B” kategóriájú járművek vezetésétől. Ez azonban semmilyen visszatartó erőt nem jelentett a férfi számára, ugyanis 2023. április 12-én az otthonában pálinkát fogyasztott, majd a barátaival beült a tulajdonát képező gépkocsiba és azt vezetve, céltalanul közlekedett Békés belterületén. Kb. 10 kilométer megtételét követően, 21 óra után nem sokkal a Mónus Illés utcában vonták rendőri intézkedés alá; a férfi a járművezetés alatt enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. Ráadásul az autója rendszámtáblája sem stimmelt, a gépkocsit ugyanis korábban kivonták a forgalomból, eredeti rendszámtábláit már leadta, ezért a férfi az autóra olyan, német rendszámot tartalmazó első és hátsó rendszámtáblákat szerelt fel, amelyeket a szemétben talált.

Három nap múlva a férfi ismét ittasan és a fennálló eltiltás hatálya alatt vezetett. 2023. április 15-én az otthonában legalább öt üveg sört fogyasztott el, majd beült a forgalmi rendszámmal nem rendelkező gépkocsijába, és azzal Békés belterületén közlekedve egy sörözőbe ment, ahol legalább négy üveg sört és három dl tömény szeszes italt fogyasztott el. Ezt követően ismét gépjárműbe szállt és azzal Békéscsabára utazott, ahol a Hunyadi téren állt meg. A közeli pékségben kapott két 0,5 literes sört, amit az autójához menet útközben elfogyasztott. Ezután újra autóba, ült és egy dohánybolthoz hajtott. A dohányboltban is kapott egy doboz sört, amit az utcán elkezdett fogyasztani, amikor vele szemben a rendőrség hajnali 2 óra 30 perc körüli időben intézkedni kezdett. A férfi ez alkalommal úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

 

További programok »

FEL