Nyárbúcsúztató koncertet adott a Csabai Színistúdió

2022. szeptember 3. 15:18 | Vincze Attila

Elszállt a nyár című zenés műsorával búcsúztatta a nyarat a Csabai Színistúdió pénteken a Csabagyöngye Kulturális Központban. A könnyed hangulatú koncerten az általános- és középiskolás fiatalokból álló közösség több új tagja is először állt színpadon.

Az eredetileg a kulturális központ stég színpadára tervezett eseményt a kedvezőtlen időjárás miatt végül a Csabagyöngye hangversenytermében tartották meg. A koncert szervezője, Kontos-Harcsa Boglárka a behir.hu-nak elmondta, hogy ezúttal egy vegyes zenés összeállítással készültek, amelyben voltak modern és klasszikus dalok, valamint saját szerzemények is. Mint fogalmazott, a színjátszó csoport egy hatvan perces műsorszámmal lépett fel, amelyre összesen két hetet készült nyáron a társulat, a tagok közül többen most debütáltak a színpadon.

– Nagyszínpadon állhatnak azok, akik például még nem is léptek színpadra, mert vannak közöttük olyanok is, akik teljesen új tagok, például a nyáron csatlakoztak a táborunkban vagy hallottak rólunk, és most felvételiztek hozzánk, így most többen a mélyvízbe lettek dobva és már azonnal a színpadon állnak, innen is sok sikert kívánunk nekik – emelte ki.

Az egyik fiatal fellépő, aki már több mint két éve tagja a színistúdiónak arról beszélt, hogy egy-egy ilyen előadásnak az a lényege, hogy megmutassák mit tudnak és emellett persze, hogy jól érezzék magukat. 

–  Én a színistúdióban vagyok benne és a műsorban vannak olyan dalok, amelyekben mindenki énekel, de van két darab szólóm, van egy duóm, illetve van egy dal, amit hárman éneklünk – fogalmazott Szaszák Nikolett.

A koncerten néhány saját szerzemény mellett többek között olyan ismert magyar slágerek is felcsendültek, mint a Csavard fel a szőnyeget, a Meghalok, hogyha rám nézel, a Nem várok holnapig, a Reptér vagy éppen a Nem leszek a játékszered.

 

További programok »

Kultúra

Léleknyomok címmel nyílt kiállítás a szlovák iskolában

Baji Miklós Zoltán 'BMZ', vagy ahogy a gyerekek nevezik, Miki bácsi a Törp-pingálók és a Pingáló hobbitok képeiből rendezett kiállítást Békéscsabán, a Szlovák Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium aulájában, a szlovák hét keretében.
2022. december 6. 13:30
FEL