Elsőként a megyében

2016. május 28. 07:26 | Laczkó Viktória

Éjfélig várták a felajánlásokat a Kazinczy utcai adományboltban pénteken. A kezdeményezés egyedülálló Békéscsabán. Az adományozáson túl egy kötetlen beszélgetésre is várták a jótékonykodni kívánókat, akik a Szent Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola Iparművészeti, Divat és Stílustervező szakos diákjainak munkáit is megtekinthették.

Ez a szélcsengő azon a napon érkezett a Kazinczy utcai adományboltba, amikor az első adományboltok éjszakája elnevezésű programot tartották meg. Folyamatosan jöttek a felajánlások a boltba, ott jártunkkor is épp azt pakolták az egyesület tagjai.

Laurinyecz Pálné a Kazinczy utcai adománybolt közelében lakik, alkalomadtán betér, és saját részre könyvet vagy ruhaneműt vásárol. - Volt, amikor már hoztam egy-két babaholmit, amire az unokámnak már nem volt szüksége, viszont vásárolni is szoktam a részére olyat, ami az ő korának megfelelő – legyen az játék vagy ruhanemű.

Az üzletbe bárki szabadon behozhatja a már nem használt ruhaneműit, háztartási eszközeit, könyveit vagy olyan tárgyakat, amire már nincs otthon szüksége és szívesen felajánlaná jótékony célokra. A mostani megmozdulást a Szent Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola Iparművészeti, Divat és Stílustervező szakos diákjai is támogatták, általuk készített ruhákat állítottak ki.

Tóth Istvánné, az Egyensúly AE Egyesület titkára így fogalmazott: - Éjfélig vagyunk nyitva, lehet vásárolni, adományt behozni, aki nem ér rá délután, de úgy gondolná, hogy este szívesen behozná, elugrana. Mi ennek nagyon tudunk örülni, illetve azt vettük észre, hogy a klienseink köréből, akik bejérnak ide adományozni és vásárolnak is, hogy ők szeretnek beszélgetni a boltba, úgyhogy egy berszélgetős estét is szerveztünk.

A boltban 50 és 100 Ft közötti áron adják a portékát, ennek köszönhetően tavaly 240 csomag élelmiszert tudtak kiosztani a rászorulóknak.

FEL