Új helyre költözött és új funkcióval bővült az adománybolt

2020. november 25. 16:46 | Horváth Szabolcs

Az Egyensúly AE Egyesület adományboltjában – amely új helyre költözött nemrég – egy etető- és babasarkot alakítottak ki. Az újdonságokat szerdán mutatták be.

Az Egyensúly AE Egyesület fenntartásában működő, korábban a Kazinczy, de ma már a Munkácsy utcában működő adománybolt 2013 óta üzemel. Igaz, hogy itt egy kisebb üzletben várják a vásárlókat, de annál nagyobb szeretettel – külön készülve az adventi időszakra – fogalmazott a szerdai beutatón Schriffertné Lócskai Henriett, az egyesület elnöke. Mint mondta, a bolt etető- és babasarokkal bővült, ahol az édesanyák megetethetik, megszoptathatják és intim körülmények közt tehetik tisztába gyermekeiket.

 

Az Egyensúly AE Egyesület adományboltja a Munkácsy utcába költözött. Fotó: 7.TV/Kovács Dénes

 

Az elnök arról is beszélt, hogy az adománybolt elsősorban olyan ruhaneműket vár, amelyeket meguntak, de még használhatóak – ezeket ingyen veszik át és nagyon olcsón igyekeznek továbbadni azoknak az embereknek, családoknak, akiknek nincs pénzük arra, hogy drágább ruhaneműt vásároljanak. Az így befolyó összeget visszaforgatják a boltba. Hozzátette: az elmúlt években többször szerveztek étel- és adományosztást, amelyet jellemzően karácsony környékére időzítenek. mivel nagyon kicsi a bevételük, ezért, kevés a hasznuk. bárki mehet vásárolni, ez nincs korlátozva.

H.Sz., V.D.

További programok »

Itthon

Balázsék a Korzó térről ébresztették Békéscsabát

Az egyik kereskedelmi rádió nagyágyúi szeptember utolsó hétfőjét a békési megyeszékhelyen indították. A tiszteletbeli békéscsabai nevű Sebestyén Balázs, a tiszteletbeli békéscsabai, ám újkígyósi III. Rákóczi Feri és a tiszteletre méltó harmadik úr, azaz Vadon Jani ismét nagyot ment.
2021. szeptember 27. 19:04
FEL