Ételt és ajándékcsomagot kaptak a rászorulók

2018. december 20. 17:04 | Szabó Rita

Melegétel és adományosztást szervezett csütörtökön az Egyensúly AE Egyesület a rászoruló klienseinek. Az adakozásban és a csomagok összeállításában a református gyülekezet tagjai segítették a szervezet idei munkáját.

Már hagyomány, hogy az Egyensúly AE Egyesület minden évben az ünnepek előtt ajándékkal kedveskedik kliensei számára.

– Régóta kliense vagyok az egyesületnek. Hálásak vagyunk az adományokért. Jó dolgokkal van tele a csomag, például édességekkel, száraztésztával, még mosószer is van benne. Nagyon hálásak vagyunk, többek közt az ebédért is – mondta el Dodony Katalin.

A rászorulók örömmel fogadták az adományokat, sokaknak nagy segítséget jelent ez a támogatás.

– Az igazság az, hogy most elmaradt a nagy bevásárlás, sajnos nem volt miből. A csomagban van a gyerekeknek édesség, van benne száraz élelmiszer, láttam tartós élelmiszereket, úgyhogy örülünk neki nagyon – áruta el Nagy Lászlóné.

Az egyesület elnöke tájékoztatott: a csomagokat személyre szabottan állították össze, figyelembe vették azt is, hogy ki az, aki egyedülálló és ki az, aki családban él, ezzel is növelve a segítségnyújtás hatékonyságát.

– Körülbelül 160-170 kliensünk van, nagyon sokat jelent nekünk ez a támogatás. Elsősorban pszichiátriai és szenvedélybetegeket, munkanélkülieket, illetve olyan rászorulókat támogatunk, akik mentális állapotuk miatt nem tudnak munkát vállalni. Most nem egységcsomagot osztunk szét, hanem próbáltunk személyre szólóan összeválogatni csomagokat – árulta el  Schriffertné Lócskai Henriett, az Egyensúly AE Egyesület elnöke.

Egy felajánlásnak köszönhetően egy-egy tál melegételt is kaptak az ellátottak.

Békéscsaba

A Rokodál betörte a Lencsésit

Ma fény derül minden titokra! címmel kétállomásos minitúrába fogott vasárnap, azaz gyermeknapon a Békéscsabai Napsugár Bábszínház házizenekara. A Rokodál kora délután a Lencsési kosárpályán, azt követően a Jókai színház előtti téren domborított. (Mi a kosárpályára látogattunk el.)
2020. május 31. 20:49
FEL