Elropták az évet a gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei

2024. június 7. 10:09 | Csiffáry Zsuzsanna

Csordultig megtelt a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központ nézőtere csütörtökön késő délután. Az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszak évzáró bemutatóján az intézmény közel százötven növendéke mutatta be, hogy mit tanult az év során.

Közel 150-en léptek az Erkel Ferenc Művelődési Központ színpadára csütörtökön délután. Az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszak növendékei mutatták be az év során megtanult szakmai tudásukat a közönségnek. A vizsgára felkészítő tanárok Boriné Kőrösi Beatrix, Farkas Lilla, Szelezsán Rebeka, Hajdu István Gergely, Horváth Péter, Harmati Patrik, Kardos György voltak. 

 

Kép: Behir.hu

 

A repertoárban szerepeltek többek között a gyulai-német táncok, a bodrogközi és a gyimesi táncok, húsvét utáni szilágysági táncok, mezőföldi táncok, magyarpalatkai táncok. Horváth Péter, az intézmény néptáncpedagógusa elmondta, hogy a táncosok számos fellépésen és megmérettetésen vannak túl ebben a tanévben is, melynek méltó megkoronázása volt ez az esemény. A néptánc tanszakosok az est folyamán bemutatták, hogy az előképző első osztálytól egészen a 10. osztályig mit tanultak. 

 

Kép: Behir.hu

 

Az intézmény egyik célja, hogy a tánc hagyományának ápolása mellett egy olyan közösséget hozzon létre, melyre az összetartás jellemző. A gyulai központ mellett a művészeti iskola több telephelyen is képviselteti magát, így például Eleken, Lőkösházán és Újkígyóson. Csütörtökön a gyulai intézményekből, valamint egy újkígyósi iskolából érkeztek az ifjú előadók. 

Boriné Kőrösi Beatrix, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgató-helyettese és néptáncpedagógusa kiemelte, izgalommal tölti el minden vizsga, és nagy kihívás több mint száz diákot egyszerre színpadra állítani. Hozzátette: nagyon nagy öröm a tanári karnak, hogy a diákok érdeklődve fogadják a népi kultúrát, a népviseletet és a néptáncot is. 

 

Kép: Behir.hu

További programok »

FEL