Elrajtolt az V. Várfürdő Kupa

Az első helyezés megszerzéséért szoros lesz a küzdelem. 

 Az autók egymás után, 2 percenként hagyták el a rajtvonalat a Nyílt Országos Bajnokság idei harmadik futamán, ami a Közép-európai Zóna Bajnokságba is beszámít. Összesen 15 autó indult el a három napos versenyen. Magyar, lengyel, cseh és szlovák párosok harcolnak a győzelemért. 

Elsőként a cseh Zapletal rajtolt el, aki nagy eséllyel indul az első helyért. Autójukkal a Dakart is megjárták már és két évvel ezelőtt a dobogó legfelső fokára álltak a gyulai versenyen. 

Az indulás előtt két lengyel versenyző felidézte a tavalyi versenyt is, ami érdekesen alakult számukra, ugyanis a második helyet szerezték meg a kategóriájukban. – A hely hangulata, atmoszférája és a rajongók is fantasztikusak. Az emberek barátságosak és a legtöbben még az utakon is elengednek minket minden baj, baleset és harc nélkül, szóval tényleg azt tudom mondani, hogy nagyon különleges hangulata van Gyulának – fogalmazott Piec Tomasz versenyző.

Egyedüli női párosként indult Kapitány Dorottya és Szaniszló Anna, a rózsaszín „nyuszi-busszal”, ők egy Mitsubishi Pajeroval vágtak neki a versenynek. – Nagyon vártuk már a versenyt, bár nem volt túl sok idő az előző óta és azt sem tudtuk, hogy milyen időjárás lesz, de nagyon kedvező, ennek örülünk. – fejtette ki Kapitány Dorottya. 

– A Terep-Rallye Monte-Carlojának is hívják a gyulai futamot, hiszen ez az egyetlen egy olyan Terep-Rallye futam, ahol a szervizpark a belvárosban van, így aztán az érdeklődők egészen közel mehetnek a gépjárművekhez és közelről láthatják azt a háttértevékenységet, azt a kiszolgáló tevékenységet, ami kapcsolódik a versenyzőkhöz és az autókhoz. – foglalta össze dr. Görgényi Ernő polgármester. 

A kilátogatók tehát közvetlen közelről tekinthetik meg az autók szervizelését a belvárosban, ezek időpontjai ITT

A közönségben szép számmal akadtak olyanok, akik minden alkalommal kilátogattak a rajtceremóniára. Egy gyulai férfi elmondta, idén a városon kívül is meg szeretné nézni miként alakul a verseny. – Még terep versenyen nem voltunk, de holnap kimegyünk valamerre, a nézői pontokat már néztem az interneten – mondta el Martincsek Szilárd.

A 635 kilométer hosszú versenyszakaszból 350 kilométer a mért szakasz hossza, ez alapján alakulnak ki a helyezések. – A napok nagyon egyszerűek: reggel 9-kor távoznak innen a szervizparktól, fél 10 magasságában van minden nap a rajt. Szombaton és vasárnap is 4-4 szelektív szakaszunk van. Szombaton délelőtt és délután is kettő, illetőleg vasárnap ugyanez. Az útvonal pedig érinti a környező településeket, Sarkadot, Sarkadkeresztúrt, Doboz, Tarhost és Kötegyánt is –  mondta el Mészáros Sándor a kupa sajtófőnöke. Kiegészítette azzal, hogy a versenyzők nagyon szeretik ezeket a pályákat, mert technikásak, kanyargósak, ugyanakkor gyors és tempós szakaszok is vannak. A megmérettetés vasárnapig folytatódik, a díjátadó fél 6-kor kezdődik Gyulán.

Megosztás:

Címke: , , , , ,