Előzetesben a mezőhegyesi robbantó

2015. november 27. 20:25 | behir.hu

Egy nő tett bejelentést a rendőrségre november 26-án 9 óra 39 perckor arról, hogy lakóhelyükön, egy mezőhegyesi idősek házában megfenyegette a férje, akivel együtt üzemeltetik az intézményt - írja a Police.hu.

A helyszínre érkező végegyházi körzeti megbízott az utcáról az épületbe kísérte a hölgyet, hogy meghallgassa. Az egyik szoba előterében utolérte őket a férj, aki a ruházatából elővett és a szobába dobva elműködtetett egy kézigránátot, ami felrobbant.

A rendőr – látva, hogy a férfi előveszi a kézigránátot – mindkét polgári személyt megpróbálta eltaszítani a kézigránát hatásának útjából, majd a földre teperte és megbilincselte a 61 éves P. Bélát. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a nő súlyos sérülést szenvedett, a rendőr fellépése arra volt elegendő, hogy mérsékelje a kézigránát repeszeinek és lökéshullámának hatását.

 Pénteken a Békéscsabai Városi Bíróságon tárgyalták az ügyet.  Patócs Nikolett a vádlott ügyvédje a 7.Tv híradójának elmondta, hogy védence vonatkozásában a bíróság elrendelte a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazását, előzetes letartóztatását elrendelte 30 napra. Az ügyvédnő hozzátette, hogy ezt tudomásul vették és felebezni az üggyel kapcsolatban nem kívántak.  

 

FEL