Előzetesben a gyulai gyilkosság vádlottja

2016. február 7. 11:04 | behir.hu

Előzetesbe helyezte a  bíróság  a péntek  hajnali gyulai gyilkosság elkövetésével gyanúsított húszéves fiatalembert. Vasárnap a Békéscsabai Városi Bíróságon tárgyalták az ügyet, a 7.Tv híradójának dr. Marton Erika a Gyulai Törvényszék sajtótitkára elmondta, hogy a  a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazását, a gyanúsított előzetes letartóztatását rendeltek el 30 nap időtartamra.

Rekordidő alatt elfogták péntek reggel azt a fiatalembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy bántalmazott és megszúrt Gyulán egy férfit, akinek holttestét járőröző rendőrök találtak meg péntek hajnalban a buszpályaudvaron. A 20 éves helyi lakos, Z. Zsolt beismerő vallomást tett. Elmondása szerint együtt italozott a sértettel, majd pénzt akart szerezni tőle, ezért bántalmazta és egy késsel többször megszúrta őt. A közzétett fotók alapján mindössze néhány ezer forintot sikerült tőle megszereznie.

Pénteken a  Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Z. Zsoltot emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette. Vasárnap a Békéscsabai Városi Bíróságon tárgyalták az ügyet, a 7.Tv híradójának dr. Martion Erika a Gyulai Törvényszék sajtótitkára elmondta, hogy a  a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazását, a ganúsított  előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság 30 napra. Dr. Marton Erika  hozzátette, hogy erre elsősorban a szökés elrejtőzés veszélye, és a nyomozás megnehezítése miatt volt szükség.

 

További programok »

FEL