Előzetesbe került a 15 hónapos gyermekét bántalmazó anya

A Békés Megyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt kezdeményezte egy 18 éves román állampolgárságú nő előzetes letartóztatását, aki több alkalommal tettleg bántalmazta 15 hónapos gyermekét – írja a Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A gyanúsított román állampolgár, aki idénymunkásként tartózkodott Medgyesegyházán. A nyomozás adatai alapján megállapítható, hogy a gyanúsított 2017 október közepétől medgyesegyházi tartózkodási helyén több alkalommal tettlegesen bántalmazta, több helyen ököllel megütötte, megrúgta, valamint a földre dobta a kizárólag az ő nevelése alatt álló 15 hónapos leánygyermekét. Ezen túlmenően a gyanúsított a gyermek testi ápolását elhanyagolta, trágár módon beszélt vele, valamint nem vitte orvoshoz ismeretlen eredetű égési sérüléseivel, ezzel a gyermek testi, erkölcsi és érzelmi fejlődését is veszélyeztette.

A kényszerintézkedést egyrészt azért rendelték el, mert fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, másrészt megalapozottan tartani lehetett attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

 

Forrás: Békés Megyei Főügyészség

Megosztás:

Címke: , ,