Dühében halálra verte barátját a gerendási férfi

2020. március 31. 15:25 | behir

A Békés Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal az 53 éves gerendási férfival szemben, aki 2018 júliusában olyan durván bántalmazta barátját, hogy az belehalt sérüléseibe.

A gerendási férfi 2018. július 16-án este otthonában együtt italozott barátjával. A sértett 22 óra körül a vádlott többszöri felszólítására távozott a lakásból, azonban ittasága folytán a közelben az utcán összeesett. A férfira a vádlott szomszédjai találtak rá egy órával később, akik szóltak neki, hogy barátja kint fekszik az utcán. A vádlott már amiatt is dühös volt, hogy a sértett nem akart elmenni tőle, azonban még ingerültebbé vált attól, hogy kint fekszik az utcán a háza közelében, és ezért neki szóltak. A vádlott kiment az utcára, és az acélbetétes bakancsával többször megrúgta a sértettet, hogy keljen fel, majd lábra állította, ami után ököllel elkezdte ütlegelni, majd rugdosni, végül a földre lökte, amitől a fejét a sértett az aszfaltba verte. A vádlott a földön fekvő sértettbe még többször belerúgott ezután. 

Amikor a férfi észlelte, hogy a sértett nem mozdul, megijedt, megpróbálta őt talpra állítani, vizet hozott neki, majd újraélesztésével próbálkozott, végül oldalfekvésbe helyezte. Az utcai hangokra a szomszédból kiérkező férfi értesítette a mentőket, akik a fejét ért bántalmazástól, annak aszfaltba ütésétől súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedő sértettet kórházba szállították, ahol rövidesen keringése összeomlott, majd elhunyt.

A főügyészség a büntetlen előéletű férfit halált okozó testi sértéssel vádolja, és vele szemben beismerése esetére is végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta. Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik.

Az üggyel kapcsolatban kiadott rendőrségi közlemény a férfi előállításáról készült videóval az alábbi linken található.

 

Forrás: Békés Megyei Főügyészség

 

További programok »

FEL