Brutálisan bántalmazta társait a gyulai hajléktalanszállón élő férfi

2020. december 3. 09:54 | behir

A Gyulai Járási Ügyészség minősített testi sértés miatt kezdeményezte egy 24 éves büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfi letartóztatását, aki 2020. november 27-én több időskorú sértettet bántalmazott a gyulai hajléktalanszálló előtt.

A szemérem elleni erőszak és rablás miatt börtönviselt helyi férfi a gyulai hajléktalanszálló lakója, az ügy szintén hajléktalan sértettjeit korábbról ismerte. A férfi 2020. november 27-én a kora esti órákban a hajléktalanszálló előtt minden előzmény nélkül belekötött a sértettekbe, szidalmazta, megöléssel fenyegette őket, majd válogatás nélkül bántalmazásukba kezdett.

Az eddig azonosított 62 és 73 év közötti gyenge fizikumú két nőt és három férfit testszerte ütlegelte, illetve rugdosta, és a bántalmazást a földre került, védtelen sértetteken tovább folytatta. Ennek következtében két férfi sértett súlyos, 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést, míg a többiek könnyű testi sérüléseket, így zúzódásokat, hámsérüléseket szenvedtek el. A brutális férfi további három áldozatának azonosítása jelenleg folyamatban van.

A bűncselekményt a térfigyelő kamera rögzítette, a felvétel egy része Magyarország Ügyészség YouTube csatornáján látható. Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas a felvétel!:

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei 2020. november 30-án vették őrizetbe a férfit, aki jelenleg öt rendbeli minősített testi sértéssel gyanúsítható megalapozottan. A törvény a bűncselekményt a többszörös visszaesőkre és a halmazati büntetésre vonatkozó szabályokra tekintettel 1 évtől 11 év 3 hónapig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A letartóztatás kezdeményezésére azért került sor, mert a büntetés várható mértékére és a férfi hajléktalan életvitelére figyelemmel fennállt a szökés, elrejtőzés veszélye. A férfi büntetett előélete és az elkövetés során tanúsított magatartása alapján fennállt továbbá annak is a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén hasonló erőszakos személy elleni cselekményt, illetve jövedelem hiányában vagyon elleni bűncselekményt követne el.  

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával ellentétben a letartóztatás helyett a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el, egyidejűleg előírta, hogy a hajléktalanszállótól és a sértettektől tartsa távol magát. A döntés ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be.

A rendőrség a férfi technikai eszközzel történő bűnügyi felügyeletét nem tudta végrehajtani abban a lakóházban, amelyet tartózkodási helyéül a nyomozási bíró ülésén megjelölt. Az eljárási törvény alapján ezért az őrizetét a rendőrség elrendelte, és a Gyulai Járási Ügyészség ismét indítványt tett a letartóztatására. 

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványa alapján a férfi letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

Forrás: Békés Megyei Főügyészség

További programok »

FEL