Rács mögött marad az idős asszonyt bántalmazó Békés megyei pár

2020. október 21. 11:53 | behir

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Szegedi Ítélőtábla felé a Gyulai Törvényszék azon végzésének helybenhagyását, melyben továbbra is fenntartotta annak az élettársi viszonyban élő párnak a letartóztatását, akiket az ügyészség egy 88 éves, súlyos betegségben szenvedő idős asszony sérelmére élet- és erőszakos vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével vádol.

A vádirati tényállás szerint a terheltek erőszakkal jutottak be a sértett körösladányi otthonába, ahol az idős nőt készpénzének átadása érdekében kirívó brutalitással bántalmazták, majd értékeit elvették - írja a főügyészség közleménye. A vádlottak cselekménye folytán a sértett maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett, közvetlen életveszélyes állapotba került, életét az orvosi beavatkozás mentette meg.

A vád tárgyává tett kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményekre valamint a kiszabható büntetés tartamára figyelemmel a szökés, elrejtőzés veszélye, míg a vádlottak büntetett előéletére tekintettel a bűnismétlés veszélye jelenleg is fennáll, ezért vonatkozásukban a letartóztatás tekinthető arányos és szükséges kényszerintézkedésnek. Ennél enyhébb kényszerintézkedéssel az eljárás céljai a vádlottak esetében nem biztosítható.

 

További programok »

FEL