Először tartottak népszavazást a választással egy időben Magyarországon

2022. április 3. 20:16 | Papp Ádám Sándor

Magyarország történetében először 2022. április 3-án tartottak népszavazást és választást ugyanazon a napon. Azok többsége, akik elmentek, hogy véleményt nyilvánítsanak az országgyűlési választáson, a népszavazással kapcsolatos négy kérdésre is válaszoltak.

A 2022-es magyarországi népszavazáson a választók a gyerekek és az LMBTQ-mozgalom, különösen a transznemű mozgalom közötti kapcsolatok szabályozására vonatkozó kérdésekre adhattak választ.

– Eljöttem szavazni és a népszavazáson is részt vettem. Nekem sok gyermekem és unokám van. Szeretném, hogy a gyerekek ne éljenek egy olyan világban, ahol mások határozzák meg a szülők helyett sorsukat – mondta Mészárosné Teréz.

Békéscsaba jegyzője elmondta, hogy történelmi év 2022 Magyarország életében: korábban nem volt még arra példa, hogy egy napon tartottak volna választást és népszavazást.

– Most ez a két dolog valahogy összeért és a döntéshozó elsősorban pénzügyi, takarékossági szempontokat figyelembe véve döntött arról, hogy egy eljárásban szavazzanak az állampolgárok – fogalmazott dr. Bacsa Vendel.

A népszavazás részvételi aránya minimálisan maradt alul az országgyűlési választáson résztvevők számától. A központilag 18 óra 30 perckor közzétett adatok alapján országosan a szavazók mintegy 67 százaléka voksolt. Békés megyében a választópolgárok 63, míg Békéscsabán 69 százaléka adta le voksát.

További programok »

Békéscsaba

Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.
2024. április 21. 19:16
FEL