Előre: Csak magyarokkal a másodosztályban

2016. május 18. 17:10 | behir.hu

Zoran Spisljak, a Békéscsaba szakvezetője a klub hivatalos honlapjának elmondta, a következő idényben az NB II-be kiesett Előre csak magyar labdarúgókra épít.

A csabaiak az utóbbi évek legerősebb másodosztályú bajnokságára készülhet, hiszen a harmadik  vonalból is erős ellenfelek érkeznek, például a Nyíregyháza és a Kozármisleny személyében. Az ütőképes, újabb feljutásra érdemes keret kialakítása mindent egybevéve nehéz kjihívást jelent a klubvezetők számára. Az NB II-ben az első osztályhoz képest eltérő szabályozás érvényes a külföldi játékosokkal kapcsolatban, melynek közvetlen hatása van az utánpótlásra is. A szabályozások értelmében tehát a külföldi játékosok igazolása és szerepeltetése a másodosztályú bajnokságban szinte az összes támogatás elvesztését eredményezné, ez pedig gyakorlatilag a klub működésének ellehetetlenüléséhez vezethetne.

A szankció alkalmazásától abban az esetben tekint el az MLSZ, amennyiben a „nem MLSZ nevelésű játékos” Magyarországon közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatos hallgatója, vagy egy évnél hosszabb ideje Magyarországon bejelentett munkaviszonnyal és állandó lakcímmel rendelkezik, vagy legalább 3 éve megszakítás nélkül magyarországi bejelentett lakcímmel rendelkezik.

- A játékosok jelen pillanatban szabadságon vannak és papíron június 30-ig mindenkit szerződés köt Békéscsabára. Természetesen vannak, akikkel már akkor elkezdtük a tárgyalásokat a folytatásról, mielőtt elmentek szabadságra. Ami biztos, hogy a légiósokra a következő szezontól nem számítunk, a klub saját nevelésű és csak magyar futballistákra építi majd a csapatot. Június elején térnek vissza a keret tagjai, és akkor lesznek konkrét nevek, hogy ki az, aki távozik, és ki az, aki marad. Az már egészen biztos, hogy átalakul szinte az egész együttes és a szakmai stábban is lesznek személyi változások – nyilatkozta Zoran Spisljak a klub hivatalos honlapjának.

Az előző idényben a békéscsabai légióskontingenst Ezequiel Calvente, Slavko Damjanovic, Lubos Ilizi, Matús Paukner, Thomas Piermayr és Bratislav Punosevac alkotta. Fábio Guaru, Vukasin Poleksic és Svedyuk Alex Pál magyar állampolgársággal is rendelkezik, tehát ők nem számítanak légiósnak.
 

 

FEL