Bíróság előtt egy korábbi Békés megyei polgármester

2020. február 5. 16:12 | behir.hu

Szerdán tartotta az előkészítő ülést a Gyulai Törvényszék.

A vádirati tényállás szerint 2012-ben a gyermekkorúak és fiatalkorúak áldozattá és bűnelkövetővé válásának megelőzése érdekében meghirdetett állami támogatásra a vádlott – T. M., egy Békés megyei község polgármestereként – pályázatot nyújtott be. Azonban a vissza nem térítendő támogatást nem az engedélyezett felhasználási célra fordította. A projekt színlelt lebonyolítása érdekében különböző nonprofit szervezetekkel, gazdasági társaságokkal, illetve magánszemélyekkel kötött színlelt megállapodásokat, amelyben több vádlott is részt vett. A vádlottak a pályázati programban, 2013. szeptember 6. és 2015. október 20. között, több mint 30 millió forinttal károsították meg a költségvetést.

A Gyulai Járásbíróságon megtartott előkészítő ülésen a vádlottak nem ismerték el bűnösségüket és nem kívántak vallomást tenni, ezért a tárgyalás márciusban folytatódik.

 

További programok »

Gyula

Harmadjára rendezik Gyulán a Tűzoltó Csillagtúrát

Az XXIV. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrát május 9-12. között Gyulán tartják. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón jártunk, ahol elhangzottak az esemény részletei, valamint színes programkínálata. Gyula városa harmadjára házigazdája ennek szakmai, családi lánglovag-összejövetelnek.
2024. április 23. 16:24
FEL