Az őshonos gyümölcsfajtákról tartottak előadást a Lencsési Közösségi Házban

2023. november 7. 07:24 | Fajó Attila

A Kreatív Hetek rendezvénysorozat részeként Szelekovszky László, természetvédelmi szakmérnök tartott kóstolóval egybekötött előadást hétfőn a Lencsési Közösségi Házban. Az eseményen a Mohácsy Mátyás Kertbarát Kör tagjai, valamint a jelenlévő érdeklődők bővíthették tudásukat a Békés vármegyében fellelhető őshonos almafajtákról.

– Van mire büszkének lennünk Békésben, hiszen jó minőségű, betegségekre kevésbé fogékony és szívós gyümölcsfajtákkal rendelkezünk, itt helyben is. Erről érdemes beszélnünk, meg kell becsülnünk őket és át kell örökítenünk termesztésük fortélyait. Ez kulturális örökségünk része is – fogalmazott a behir.hu-nak Szelekovszky László természetvédelmi szakmérnök, a Mohácsy Mátyás Kertbarát Kör tagja.

Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház vezetője elmondta: olyannyira népszerű az előadás témája, hogy a kertbarát kör tagjai mellett más érdeklődők is részt szoktak venni az évente megtartott, hasonló témájú rendezvényeiken. Mint mondta, a mostani előadás egy lassú, módszeres kutatómunka eredménye, amely az értékmegőrzésre és a szóban forgó növénykultúra ápolására irányult. 

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL