A hétfőtől csütörtökig tartó foglalkozásokon a SEWING THE FUTURE táborban a gyerekek olyan táskát készítettek, amelyet később az iskolában is használni tudnak majd. A tábor vezetője elmondta, hogy a tábor alapkoncepciója a fenntarthatóság.
– Csak second hand alapanyagokkal dolgozunk. Hoztunk farmerokat, volt hálózsák, meg mindenféle olyan anyag, amit izgalmasnak találtam, és a lányok utána szétdarabolták őket, és új életet kaptak ezáltal – fogalmazott Cséffai Györgyi.
Szorgosan sodorták a tésztát a Nem csak kifli elnevezésű táborban, ahol a gyerekek a hét folyamán többféle péksüteményt készítettek el Mikó Melinda vezetéséve. Többek között tejes kiflit, császárzsemlét és mákos rigót is sütöttek. A gyerekek élvezték a feladatokat, emellett pedig sokat tanultak a tábor ideje alatt.
– Ami nagyon tetszett, az a kakaós csiga és a croissant, azokat nagyon szerettem elkészíteni – árulta el Pálinkás Hella.
– Én nem tudtam, hogy vízzel le kell spriccelni a tésztát, meg hogy sokszor kell hagyni pihenni – mondta egy másik táborozó, B. Kis Bella.
A táborvezető szerint az egészséges életmódhoz hozzátartozik a hagyományos ételek fogyasztása, de fontos tudni, hogy pontosan milyen anyagok kerülnek az asztalra.
– Nagyon sok pékárut el lehet készíteni úgy házi körülmények között, hogy nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, tehát olyan ízfokozókat, vagy lisztjavító szereket, amit nem feltétlenül szeret mindenki a saját élelmiszerében látni. És egészen sok olyan recept van, amit akár gyerekek is meg tudnak csinálni, ez a tábor erre épül – magyarázta Mikó Melinda.
A nap végén a gyermekek természetesen el is fogyasztották az elkészített finomságokat.