Elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek

2020. július 16. 10:43 | behir

A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek, beleértve a tűzijátékot és a légiparádét is - jelentette be a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, hogy a védekezés eredményességéhez az eddigi bevált szabályok fenntartása elengedhetetlen. Érvényben marad a maszkviselési kötelezettség az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön, az 500 fős feletti rendezvények továbbra sem tarthatók.

A kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy a tervezett Szent István napi ünnepek, beleértve a tűzijátékot, illetve a légi parádét is, elmaradnak – közölte a tárcavezető.

A fertőzés veszélyét leginkább a tömeges, nagy rendezvények hordozzák magukban – indokolta a döntést. Ezért a tisztavatás kivételével az augusztus 20-i, nyilvános, nagy tömeget vonzó ünnepségek elhalasztása mellett döntött a kormány.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a zenészek érthető okokból enyhítést szeretnének, az 500 fős rendezvények engedélyezésén azonban a kormány egyelőre nem kíván változtatni – a kérdést várhatóan július végén vizsgálják meg újra, az akkori adatok tükrében.

További programok »

FEL