Elmaradnak a megemlékezések Békéscsabán

2020. október 19. 18:06 | behir

Sem az október 23-ra és 30-ra, sem a november 4-re tervezett megemlékezést nem tartják meg.

A békéscsabai városvezetés hétfőn úgy döntött, hogy az operatív törzs október 14-i állásfoglalásának értelmében elmaradnak a következő időszakra tervezett megemlékezések. 

Így pénteken nem tartják meg az október 23-i ünnepséget a Nagy Imre téren, elmarad az október 31-re tervezett hősök és mártírok emléknapja, valamint a november 4-ei, az 1956-os forradalom áldozatainak tiszteletére szervezett megemlékezés is. 

Szarvas Péter polgármester közleményében arra kéri a csabaiakat, hogy egészségük megőrzése érdekében kerüljék a tömeges rendezvényeket és néma főhajtással tisztelegjünk a hősök előtt. Egyénileg el lehet helyezni az emlékezés virágait és mécseseit a nap folyamán Nagy Imre szobránál.

Itthon

Továbbra is kiemelten fontos az immunerősítés!

Az ősztől tavaszig tartó időszak a légúti fertőzések tipikus időszaka. Ilyenkor különösen fontos a vitaminok pótlása, hiszen kevesebb zöldséghez, gyümölcshöz jutunk, kevesebb a napsütéses órák száma, ezért a természetes D-vitamin termelésünk is hiányos – mondta Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi osztályvezetője a hirado.hu-nak. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a maszkhasználat és a védőoltások fontosságára hívta fel a figyelmet.
18:16
FEL