Elmarad az autizmus világnapi rendezvény Békéscsabán

2020. április 2. 17:03 | Hidvégi Dávid

Április 2-a az autizmus világnapja, ezen a napon világszerte olyan rendezvényeket tartanak, amelyekkel a fejlődési zavarban élőkre hívják fel a figyelmet. Az idei békéscsabai eseményt a koronavírus miatt elhalasztották.

Az autizmus olyan fejlődési zavar, amelynek tünetei kihatnak a társas kapcsolatokra, egyéni gondolkodásra, illetve a kommunikációs és szociális készségek területén jelentkeznek, ezek pedig az egész életükben végigkíséri az autistákat. A békéscsabai AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány idén a Csabagyöngye Kulturális Központban tartotta volna világnapi rendezvényét. Az eseményen minden évben több, mint nyolcvan gitáros zenél együtt, de ezt a koronavírus miatt az év egy későbbi időpontjára halasztották. 

– Nem tudjuk csütörtökön ezt a nagy létszámú közös muzsikálás megrendezni. A programot egy számunkra egyelőre még ismeretlen napon tarjuk meg, véleményem szerint ősszel, amikor az AUT-PONT Alapítvány egy hasonló rendezvényt szervez – fogalmazott Szántó Tamás, az alapítvány elnöke.

Annak ellenére, hogy a rendezvény elmarad, a Csabagyöngye Kulturális Központ csütörtök este kék fénybe borul.

További programok »

Itthon

Diáksport napon mérték össze erejüket a Vízműben a sulisok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai Mór Kollégiuma szervezett diáksport napot csütörtökön délután. A délután 15 órakor kezdődő versenyen részt vesznek a BMC-hez tartozó összes kollégium versenyző diákjai, akik öt számban, köztük lövészetben, dartsban, tollaslabdában és szkanderben mérték össze erejüket. 
16:40
FEL