Elmarad a Szarvasi Szilvanapok

2020. augusztus 8. 18:58 | behir

Délkelet-Magyarország egyik legnagyobb gasztrokulturális fesztiválját hagyományosan szeptemberben rendezik meg Szarvason. 22 év után idén először marad el a Szarvasi Szilvanapok.

Habár a jogszabályok továbbra is lehetőséget nyújtanak az 500 fő alatti rendezvények megtartására, Szarvas város képviselő-testülete úgy döntött, hogy idén nem rendezik meg a Szarvasi Szilvanapokat. Az ülésen felmerült, hogy kis létszámú városi rendezvényként bonyolítsák le az eseményt, azonban több helyi vállalkozó is visszautasította a megjelenést - mondta el tájékoztatóján Babák Mihály, a város polgármestere.

Kiemelte, hogy továbbra is a lakosság megvédése az elsődleges céljuk. A Szarvasi Szilvanapok egy nagyszabású rendezvény, amire az ország több pontjáról, valamint külföldről is érkeznek látogatók, éppen ezért  különösen veszélyes rendezvény lenne a koronavírus szempontjából. 

A polgármester elmondta, hogy tavasszal is számos felhívást és kérést kellett megfogalmazniuk a lakosság részére, amit eleinte nem értettek, de később beigazolódott azok helyessége. Ez alkalommal is nehezen hoztak döntést, de mint mondta, az továbbra sem szolgálja a helyi állampolgárok érdekét, ha tömegeket vonzanak a városba.

FEL