Elkezdődtek a sarkadi körforgalom kialakításának munkálatai

2019. október 17. 14:31 | Hidvégi Dávid

A járási központ következő nagy beruházása egy körforgalom kialakítása, amelyre a korábbi balesetek miatt van szükség.

Sarkadon, a Gyulai út és az Anti út kereszteződése rendkívül balesetveszélyessé vált az elmúlt években, több baleset is történt a helyszínen, ezért szükséges egy körforgalom kialakítása.

A Sarkadi Polgármesteri Hivatal, Műszaki és Beruházási Osztálya tájékoztatása szerint már a múlt héten megkezdődtek a munkálatok. A projekt befejezését jövő nyárra tervezik. Ebben az esztendőben a közműrendszerek szükség szerinti kiváltása történik meg, melyek közül elsőként a város ivóvíz-hálózatának érintett szakaszait építik át.

 

(Fotó: Hidvégi Dávid)

 

Az önkormányzat fokozott figyelmet kér az arra közlekedőktől, mivel az ivóvíz-hálózat a meglévő járda és kerékpárút nyomvonalában található, így a gyalogos- és kerékpáros-forgalom úttestre terelését New Jersey elemekkel és 30 km/órás sebességkorlátozással oldja meg a kivitelező. A mellékelt ábrán látható a szakasz jelenlegi állapota:

 

(Fotó: Sarkad Város)

További programok »

Fejlesztéspolitika

Megújul a kondorosi orvosi rendelő

A Magyar Falu Program idei pályázati forrásaiból újabb jelentős beruházások segíthetik a vidék népességmegtartó erejének növelését - jelentette ki Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Kondoros önkormányzata a Dr. Kupecz Benedek Háziorvosi Rendelő felújítására nyert támogatást.
2020. július 8. 18:10
FEL