Elkezdődtek a sarkadi körforgalom kialakításának munkálatai

2019. október 17. 14:31 | Hidvégi Dávid

A járási központ következő nagy beruházása egy körforgalom kialakítása, amelyre a korábbi balesetek miatt van szükség.

Sarkadon, a Gyulai út és az Anti út kereszteződése rendkívül balesetveszélyessé vált az elmúlt években, több baleset is történt a helyszínen, ezért szükséges egy körforgalom kialakítása.

A Sarkadi Polgármesteri Hivatal, Műszaki és Beruházási Osztálya tájékoztatása szerint már a múlt héten megkezdődtek a munkálatok. A projekt befejezését jövő nyárra tervezik. Ebben az esztendőben a közműrendszerek szükség szerinti kiváltása történik meg, melyek közül elsőként a város ivóvíz-hálózatának érintett szakaszait építik át.

 

(Fotó: Hidvégi Dávid)

 

Az önkormányzat fokozott figyelmet kér az arra közlekedőktől, mivel az ivóvíz-hálózat a meglévő járda és kerékpárút nyomvonalában található, így a gyalogos- és kerékpáros-forgalom úttestre terelését New Jersey elemekkel és 30 km/órás sebességkorlátozással oldja meg a kivitelező. A mellékelt ábrán látható a szakasz jelenlegi állapota:

 

(Fotó: Sarkad Város)

További programok »

Fejlesztéspolitika

M44: Jó ütemben halad a Békéscsaba és Kondoros közti szakasz beruházása

A Békéscsabát és Kondorost összekötő szakasz már 60 százalékban kész van – közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója hétfőn. A szakemberek az M44-es gyorsforgalmi út 17,6 kilométeres részén többek között bemutatták a két városból induló csomópontokat, illetve vázolták a beruházás előrehaladásait is.
2019. november 18. 14:18
FEL