Elkezdődött Gyulán a Kézműves Sörfesztivál

2018. június 8. 11:31 | Zsíros András

Már meg is kezdődött a nyári fesztiválok ideje Gyulán, ahol ezen a hétvégén először kerül középpontba a kézműves sörfőzés. A négy napon át tartó program pénteken szakmai konferenciával egészül ki.

A nyár sokak számára a hűsítő sörök időszaka. Ennek pedig jó kezdetet jelenthet a hétvégére szervezett gyulai fesztivál, amelyen első alkalommal kerülnek főszerepbe a kézműves sörök.

A sörfőző szakmai igényességet a program két eleme is biztosítja. Pénteken 13 órakor a z Erkel Hotelben konferenciát tartanak A sör, ami összeköt címmel, amelyre az egész országból várják a sörfőző mestereket.

Szombaton 16 órakor pedig az idei Central European Beer Awards verseny győzteseit hirdetik ki, ahol kisüzemi kézműves sörfőzdék, illetve házi sörfőzők termékei mérkőztek meg a zsűri kegyeiért. A bírálók között Csehországból és Szlovákiából is érkeztek szakemberek.

Eközben a színpadon már déltől egymást váltják a zenei fellépők, éjfélkor pedig retro disco biztosítja a hangulatot a bulizni vágyóknak. Vasárnap délelőtt családi programok várják az érdeklődőket, ezen a napon belépődíjat sem kell fizetni.

További programok »

Gyula

FEL