Central European Beer Awards 2018 Sörverseny a Gyulai Kézműves Sörfesztiválon

Idén június 7-e és 10-e között első alkalommal rendezik meg a Kézműves Sörfesztivált Gyula városában. A szervezők célja, hogy magas színvonalú programokkal, hazai és határon túli kézműves sörfőzdékkel, Gyula turisztikai hírnevéhez méltó módon szervezzék meg a fesztivált.

Ezalatt a négy nap alatt Gyulán a kézművessör-remekek és a street food lesznek a figyelem középpontjában. Kevesen tudják, de Gyulán immár majd három évszázados hagyománya van a sör készítésének.

A fesztivál kísérőrendezvényeként hirdették meg a Central European Beer Awards 2018 Sörversenyt kisüzemi kézműves sörfőzdék, illetve a házi sörfőzők részére.

 

A verseny céljai:

  • A sör, mint az egyik legnépszerűbb ital népszerűsítése határon innen és határon túl.
  • A kisüzemi, kézműves sörök népszerűsítése.
  • Az otthoni sörfőzés népszerűsítése.
  • A kulturált sörfogyasztás népszerűsítése.
  • A minőség javítása, a gyártók, termelők saját eredményeinek közlésén keresztül.
  • A kisüzemi főzdék magas színvonalú munkájának elismerése.

 

A verseny meghirdetésének köre:

  • Házi amatőr sörfőzők (Homebrewing)
  • Kisüzemi kézműves sörfőzdék (Craft Brewery) – max. 200 000 HL/év

Nevezni a www.sorfesztivalgyula.hu honlapon, a CEBA – 2018 menüpontban történő regisztrációval lehet. A regisztráció 2018. május 11én, vasárnap 24 óráig tart.

A versenyen indulóknak fajtánként minimum 2 liter versenymintát, minimum 4 palackban kell beküldeniük. Egy versenyző 1 kategóriában maximálisan különböző tétellel indulhat. A beküldött mintán fel kell tüntetni a készítő nevét, a sör nevét, és fajtáját.

 

A versenytételeket a kiíró címére kell eljuttatni:

Magyar Gasztrokulturális Rendezvényszervező Kft.: 5600 Békéscsaba, Szarvasi út 79. (emeleten található szervezőiroda)

Beküldési határidő: 2018. május 17.  12 óra

 

Nevezési díjak:

„A” – Házi sörfőzők kategóriában: 3 500 Ft mintánként, 4 minta felett 3 000 Ft mintánként. 

„B” – Kisüzemi sörfőzdék kategóriában: 8 000 Ft + áfa mintánként, 4 minta felett 6 000 Ft + áfa mintánként.

Külföldi nevező esetén mindkét kategóriában: 30 € mintánként, 4 minta felett 20 €.

A versenyt 14 alapkategóriában hirdetik meg, a bírálat 50 pontos bírálati rendszerben történik számítógépes rendszer szerint, minden bíráló egyénileg végzi a minták érzékszervi vizsgálatát.

A versenyzők az eredményhirdetést követő 30 napon belül kapják meg a minta minősítéséről készült bírálati lapot, benne a pontozás szöveges értékelésével.

A versenyre benevezett tételek arany-, ezüst-, bronz-, valamint champion-minősítést érhetnek el. Mindezeken felül mindkét kategóriában Grand Champion győztest hirdetnek.

Az ünnepélyes eredményhirdetés 2018. június 7-10. között lesz a „Gyulai Kézműves Sörfesztivál” rendezvény keretében, a lehető legnagyobb országos és nemzetközi sajtónyilvánossággal.

A verseny tiszteletbeli fővédnöke Hegyesné dr. Vecseri Beáta. A verseny tiszteletbeli védnökei Bajkai Tibor, az Első Magyar Házisörfőző Egyesület elnöke és Gyenge Zsolt, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,