Elkezdődött Békéscsaba első légtorna és akrobatika tábora

2019. július 24. 09:59 | Gyemendi Réka

Új mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők a békési megyeszékhelyen.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén nyáron is több sportegyesület szervezett nyári tábort gyermekek számára Békéscsabán. Az érdeklődők a nagy hagyományokkal rendelkező táncos programok mellett egy, a megyében eddig kevésbé ismert mozgásformát is kipróbálhatnak a békési megyeszékhelyen.

Légtornászok bemutatójával nyitották meg Békés megye egyetlen légtorna és akrobatika táborát hétfőn, Békéscsabán, a Torna Club Békéscsaba épületében.  A tábort szervező Sportolj Békés Megye Sportegyesület idén márciusban alakult meg, első nyári táboruk pedig a maximáslis, húsz fős létszámmal indult.

 

 

– Nagyon örülök neki, hogy már az első óránkra is sok gyermek érkezett. Ez jóleső érzés számomra, hiszen új sportágat oktatunk. Ezt a fajta mozgásformát még nem igazán ismerik Békés megyében, a fővárosban viszont már nagyon elterjedt. Azért döntöttem úgy, hogy elhozom ezt a különleges mozgásformát Békéscsabára, hogy az itt élő gyerekek, fiatalok is megismerkedhessenek vele – ismertette a megnyitón Varró Renáta, a Sportolj Békés Megye Sportegyesület elnöke. Hozzátette: az egy hetes táborban a fiatalok csoportbontásban edzenek: amíg tíz fő akrobatikázik, addig a többiek a karikán és a silk-en vagyis selyemszalagon próbálhatják ki magukat, majd pedig cserélnek.

 


A tábor megnyitóján közgyűlés Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottságának elnöke úgy fogalmazott: Békéscsaba mindig is sportszerető város volt, ahol nem csak az oktatási időszakban biztosítanak teret és lehetőséget a sportolni vágyóknak, hanem egész évben.

– Nagy öröm számunkra, hogy az olimpiai műhely falain belül egy új sportággal, mozgáskultúrával lehet megismerkedni. Mindig büszkék voltunk arra, hogy a város ilyen téren is meg tud újulni és ilyen lehetőségeket biztosít az itt élők számára – fogalmazott Bíró Csaba.

Az egyesülethez olyan gyermekek és felnőttek jelentkezését is várják akik nem rendelkeznek sportolói múlttal.

További programok »

FEL