Elkészültek a jaminai egészségház tervei

Lakossági fórumon mutatták be a jaminai egészségház terveit pénteken kora este. A városvezetés a lakosoktól várt javaslatokat és észrevételeket, ezeket ugyanis beépítenék a tervekbe annak érdekében, hogy a készülő egészségügyi intézmény teljes körűen kiszolgálhassa a jaminaiak igényeit.

Lukácsi László, a város főépítésze mutatta be a fórumon a létesítmény régi tervrajzait a megjelenteknek, valamit ismertette a legújabb elképzeléseket. Kifejtette: az eddigi egészségügyi ellátó egység a szociális bérlakások épületével bővül majd, így a terület majdnem a kétszeresére nő a beruházás végezetével. Ennek köszönhetően a rendelők területe is másfélszer nagyobb lesz. A már meglévő épület alaprajzát Földi Mihály tervezte át.

A főépítész fontosak nevezte az egészségház udvarát. Lukácsi László leszögezte: ez azért kiemelkedő, mert sok parkolót kell elhelyezni egy ekkora méretű intézmény esetében, külön választva a hivatalos és a nem hivatalos forgalmat.

– Az épületben továbbra is hat körzeti, három fogorvosi és egy gyermekorvosi rendelő kap majd helyet, illetve továbbra is itt lesz a védőnői szolgálat, ám lényegesen jobb körülmények között – tette hozzá Lukácsi László.

Az egészségház akadálymentesített, energiatakarékos épület lesz, babakocsi tárolóval kiegészülve.

A Békéscsabai Városfejlesztési Kft. által benyújtott pályázaton az önkormányzat mintegy 350 millió forint támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásából. Ezt az összeget további 58 milliót forinttal egészítette ki a város azért, hogy megvalósulhasson a beruházás – fogalmazott Zelenáynszkiné Dr. Fábián Ágnes, egészségügyért felelős tanácsnok.

Az építkezés hamarosan elindul, a rendelések némi átszervezésezel folyamatosan zajlanak majd. Várhatóan 2018 második felére készül el a beruházás, addig a szakemberek a lakosság türelmét és megértését kérik a munkálatok miatt.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,