Elindulhat a munka a 8 milliárd forintos sertéstelepeken

2023. május 25. 18:08 | Hidvégi Dávid

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, nyolcmilliárd forintos fejlesztést hajtott végre a FirstFarms Hungary Kft. Telekgerendáson és Pusztaföldváron, mellyel 20-30 új munkahely jön létre. A dán tulajdonú cég csütörtökön kapta meg a használatba vételi engedélyeket.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és dr. Takács Árpád Békés vármegye főispánja személyesen adta át Sarusi-Kis Tamás ügyvezető-igazgatónak, és Morten Nudsgaard a FirstFarms A/S cégcsoport sertéságazati igazgatójának a pusztaföldvári és telekgerendási sertéstelepek használatbavételi engedélyét.

– A FirstFarms Hungary Kft új telephelyeinek nyitása nem csak helyi adó bevételt jelent az érintett önkormányzatoknak, de új munkahelyeket teremt, és a gyümölcsöző együttműködés lehetőségét kínálják a környékbeli gazdálkodóknak – írta a politikus a közösségi oldalán.

A fejlesztéssel 2000 kocával nő a hazai sertésállomány. A 8 milliárd forintos beruházást a magyar kormány 2,5 milliárd forinttal támogatta.

 

További programok »

Itthon

Nem kenyerünk a szemfényvesztés! – látásápolás nyáron

Legyen szó szemcseppekről, vitaminokról, vagy akár napszemüvegekről, a látószervünk a bőrhöz hasonlóan kiemelt és tudatos védelmet igényel. Nyáron intenzíven vigyáznunk kell, amikor a forróság, az UV, a gyakrabban előforduló bulizás, valamint sokaknál a pollen is árt a szemnek.
11:45
FEL