Elhunyt dr. Baji Sándor, a Réthy Pál kórház gyermekosztályának főorvosa

2020. augusztus 12. 20:51 | behir

Augusztus 11-én elhunyt dr. Baji Sándor, a Békés Megyei Központi Kórház Réthy Pál Tagintézménye gyermekosztályának főorvosa.

"Óriási veszteség!" "Ezt nem akarom elhinni!" "A világ legjobb gyermekorvosa volt!" "Még sok év után is emlékezett a gyermekemre" - írják a közösségi oldalakon az édesanyák, akik máig hálásak, hogy a mindig türelmes "doktor bácsi" a legnehezebb időszakban is mosolyt tudott csalni a gyermekük arcára... Nehéz felocsúdni, nehéz elhinni, hogy a gyermekek százait, ezreit meggyógyító orvos nincs többé.

A békéscsabai születésű dr. Baji Sándor már középiskolásként elhatározta, hogy orvos lesz, kedvenc tantárgyai közé tartozott a matematika és a biológia. A Szegedi Orvostudományi Egyetemet 1981-ben általános orvosként, summa cum laude minősítéssel végezte el.

A diploma megszerzése után Gyulán helyezkedett el, a gyakorlati tapasztalatok mellett 1985-ben csecsemő- és gyermekgyógyászatból, majd 1993-ban nefrológiából szakvizsgázott. 1995-ben főorvosi, majd részlegvezető főorvosi kinevezésben részesült. 

26 évig dolgozott a megyei kórház gyermekosztályán, Gyulán, majd 2008-ban lett a békéscsabai Réthy Pál kórház gyermekosztályának főorvosa. 

A főorvos úr mintegy negyven éven át gyógyította a beteg gyerekeket, akikhez mindig volt pár kedves szava, megértő mosolya...   

Dr. Baji Sándor főorvos úr hamvasztás utáni végső búcsúztatása augusztus 19-én, 15 órakor lesz Békéscsabán, a Ligeti temetőben. A család kérése, hogy fájdalmukban némán osztozzanak, aki pedig szeretne végső búcsút venni dr. Baji Sándortól, tiszteletét egy szál virággal rója le. 

További programok »

Itthon

FEL