In memoriam dr. Mészáros László (1944-2022)

2022. szeptember 5. 18:44 | behir

A Békés Megyei Központi Kórház mély megrendüléssel tudatja mindazokkal, akik ismerték és tisztelték, hogy életének 77. évében elhunyt dr. Mészáros László urológus főorvos. A kórház a következő sorokkal emlékezik rá:

Dr. Mészáros László 1969. szeptemberében a Gyulán működő Békés Megyei Kórházban kezdte pályáját. Kezdetben a sebészeti, majd az urológiai osztályon dolgozott és  urológiai szakorvosi vizsgát tett. Az urológiai osztályon szakmai előmenetele első állomásaként 1979-ben adjunktussá nevezték ki. Az intézményben folytatott tevékenységét főigazgatói dicsérettel ismerték el.

1991. szeptember 1-jétől hivatásának gyakorlását a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézetben folytatta, ahol a sebészeti osztály keretén belül, az urológiai fekvőbetegek szakellátásban vett részt. 2007-től a járóbeteg-ellátásban tevékenykedett. Szakmai munkáját a kórház 2016-ban Dr. Réthy Pál Emléklappal ismerte el. 2020-ban "Békés Megyéért" kitüntető címmel honorálták több évtizedes munkáját.

Személyében egy fáradhatatlan, kitartó és humánus kollégát tudhattunk munkatársaink között.  Ő volt az az orvos, aki munkatársként mindenkor segített, aki a betegek és munkatársai között egyaránt köztiszteletben állt. Szakmai munkája és emberi értékei alapján is büszkék vagyunk arra, hogy a Békés Megyei Központi Kórházban töltötte el több évtizedes pályafutását és a hosszú évek során számos szakmai eredményt ért el a betegek gyógyításában.

Kegyelettel búcsúzunk, emlékét megbecsüléssel, tisztelettel megőrizzük!

Becsei László

főigazgató főorvos

 

További programok »

FEL