Elhunyt az Európai Parlament elnöke

2022. január 11. 08:25 | behir.hu

A 65 éves David Sassoli december 26-a óta kórházban volt Olaszországban.

Súlyos betegség következtében kedden elhunyt az Európai Parlament (EP) elnöke, David Sassoli 65 éves volt. Roberto Cuillo, az EP-elnök szóvivőjének Twitter-üzenete szerint Sassoli kedden hajnali 1 óra 15 perckor hunyt el az olaszországi Friuli-Venezia Giulia régióban található Aviano település kórházában – jelent meg az MTI-n.

Az elnök december 26-a óta kórházban van Olaszországban. A kórházi kezelésre egy súlyos szövődmény miatt volt szükség, amely az immunrendszer nem megfelelő működése miatt lépett fel. Még tavaly szeptemberben Sassolit kórházba kellett szállítani Strasbourgban súlyos tüdőgyulladás miatt. A külföldi sajtóorgánumok értesülése szerint nem kizárt, hogy a mostani eset még azzal a betegséggel van összefüggésben.

Az olasz származású, szocialista Sassolit 2019 nyarán választották az Európai Parlament elnökévé.

Forrás: MTI

 

 

 

További programok »

Politika

Herczeg Tamás: Mi, magunk is tehetünk lépéseket a klímavédelemért

Decembertől emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum összege; javulnak a foglalkoztatási adatok; Békéscsaba egy környezetbarátabb működésre törekszik – ezúttal egyebek mellett ezekről kérdezte Herczeg Tamás országgyűlési képviselőt a 7.Tv Aktuális című műsorában Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető.
2023. november 28. 11:54
FEL