Életveszélyesen megsérült a biciklis, aki nem ismerte a KRESZ-t

2023. július 27. 15:30 | behir.hu

Baleset Újkígyóson, ittas járművezetés gyanúja Békéscsabán, engedély nélküli járművezetés és súlyos testi sértés bűntett kísérlete Sarkadon.

Újkígyóson, a Széchenyi utca és az Apponyi utca kereszteződésében 2023. július 26-án 10 óra 30 perc körül egy kerékpárral közlekedő nő balra akart kanyarodni, de nem adott elsőbbséget neki szemből érkező majd jobbra, kis ívben kanyarodó személyautónak és összeütköztek. A balesetben a kerékpáros súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A gyanú szerint ittasan ült a volán mögé az a férfi, akit 2023. július 26-án 8 óra körül ellenőriztek a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei. A férfi egy tehergépkocsit vezetett, amikor a 44-es számú főúton, Békéscsaba külterületén intézkedés alá vonták. A helyszíni alkoholmérés eredménye pozitív lett, az alkoholfogyasztás gyanúját pedig a további mérések is megerősítették. A rendőrök elvették a vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

A Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrei 2023. július 26-án 15 óra 20 perckor Sarkadon, a Rákóczi utca és az Ady utca kereszteződésében egy tehergépkocsit és annak vezetőjét ellenőrizték. A férfi annak ellenére ült volán mögé, hogy pontrendszeri nyilvántartás szerint utánképzésre volt kötelezett, annak elvégzéséig pedig a lakóhelye szerinti illetékes kormányhivatal eltiltotta a járművezetéstől. A férfi ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Sarkadon, egy családi ház udvarán 2023. július 26-án 17 óra 30 perc körül egy fiatal férfi szóváltásba keveredett az édesapjával. A vita során felkapott egy fém hulladéktartót és az apja felé dobta, de az célt tévesztett és a szintén udvaron álló nagymamát találta el. A nő könnyebben megsérült, de a szemetes méreténél és súlyánál fogva akár súlyosabb sérülést is okozhatott volna. A Sarkadi Rendőrkapitányság a férfi ellen súlyos testi sértés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Forrás: police.hu

További programok »

Itthon

Ha nevünket feledik... – Emlékséta a csabai botlatókövek nyomában

A Békéscsabai Zsidó Hitközség és a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület a Holokauszt 80 emlékév alkalmából emléksétát szervezett vasárnap délelőtt. A Békéscsabai botlatókövek nyomában címmel megtartott eseményen a holokauszt helyi áldozatainak emléke előtt adóztak a résztvevők.
2024. június 16. 16:00
FEL