Életmentő készülék a békéscsabai vasútállomáson

2018. március 28. 16:13 | Papp Ádám Sándor

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata csütörtökön délután adott át egy újabb életmentő készüléket a békéscsabai vasútállomáson. Herczeg Tamás tanácsnok elmondása szerint erre azért volt szükség, mert a pályaudvaron közel 5-6000 ember fordul meg naponta.

Az önkormányzat két éve indította el azt az intézkedési csomagját, amely szerint a legforgalmasabb helyszínekre, egy-egy életmentő készüléket, azaz egy hordozható defibrillátort kell elhelyezni. Ebbe a sorba most már a pályaudvar beletartozik, csak úgy mint a Csabagyöngye Kulturális Központ, a Piac, a Sportcsarnok vagy éppen a Polgármesteri Hivatal.

-Magyarországon napi szinten 70-en halnak meg hirtelen szívleállás következtében. Ennek érdekében két éve indította útjára programját Békéscsaba, amely szerint a sűrűn járt területekre egy újraélesztő készülék kerül, hiszen mint tudjuk minden élet fontos - fogalmazott Herczeg Tamás, szociális tanácsnok.

A MÁV ZRT. békéscsabai munkatársai a mentőszolgálat képzésén is részt vehetnek. Ez azért fontos, mert egy szakképzett kéz nagy segítség lehet egy váratlan szituációban - hangsúlyozta Szarvas Péter. Békéscsaba polgármestere azt is elmondta, hogy reményei szerint a képzésen kívül nem kell majd használni az eszközt.

A MÁV ZRT. ezzel a lehetőséggel is szeretné az utazó közönsége részére biztosítani azt, hogy egy hirtelen szituációban legyen megoldás - emelte ki Mondi Miklós, a Szegedi Pályavasút Területi Igazgatóság igazgatója. Hozzátette: ez a készülék erre a feladatra rendkívül alkalmas, hiszen az életmentésben minden másodperc számít.

Az átadón az is elhangzott, hogy a pályaudvaron augusztustól üzemel majd egy kormányablak, így a helyszín látogatottsága tovább emelkedik majd.

 

További programok »

FEL