Életet mentettek az utcán a fiatalok

2023. november 24. 15:52 | behir.hu

Kedden a kora délutáni órákban egy férfi össze esett a nyílt utcán, a mindenki által ismert "Angyalos kútnál". Hét diák ezt látva azonnal a férfi segítségére sietett, és megmentették az életét míg a mentő a helyszínre ért.

Kedd kora délután Békéscsabán, egy férfi az "Angyalos kútnál" váratlanul összeesett, és ezt látva néhány diák gyorsan a segítségére sietett. Felismerve a helyzet súlyosságát, a Szív City alkalmazáson keresztül azonnali segítséget hívtak. A diszpécser utasításai alapján a tanulók elkezdték az újraélesztést – vagyis a mellkaskompresszió végrehajtását – miközben a mentőszolgálat is úton volt. A kitartó újraélesztési kísérletek során a férfi keringése visszatért, majd a mentők kórházba szállították – olvasható Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő közösségi oldalán. 

 

A diákokkal a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikum épületében találkozott a képviselő, ahol megköszönte a példamutató cselekedetüket, és ajándékkal fejezte ki elismerését a hét tanuló, név szerint Lédig Barbara, Csicsák Barnabás, Elekes Áron, Göndör György, Hornok Márk, Kornya Tibor és Nagy Levente részére.

– A társadalmi felelősségvállalásra nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, de szolgáljon ez az eset is arra, hogy az életmentés terén való példamutatás nem csak az egyének felelőssége, hanem a közösségé is. Ezért is fontos hangsúlyozni az elsősegélynyújtó képzéseken megszerezhető tudást, illetve ezzel párhuzamosan a digitális eszközök jelentőségét. Hála és köszönet az életmentő diákoknak, és kívánom, hogy ez a felelősségteljes attitűd kísérje végig őket az élet minden területén – fogalmazott Herczeg Tamás. 

Forrás: FB/Herczeg Tamás

 

További programok »

FEL