Ekkor viszik el a kidobott fenyőfákat Békés megye településein

2023. január 16. 12:04 | behir

Január közepére már sok helyen leszedik a karácsonyfákat, de vannak, akik még most gondolkodnak azon, meddig szeretnék megtartani. Ha élő fenyőfánk volt, ez persze függ attól is, hogy mikor viszik el a kidobott fákat.

A DAREH Bázis Zrt. a Békés megyei településeken többnyire januárban, két alkalommal szállítja el a fenyőfákat, Békéscsabán múlt héten már elvitték egyszer, legközelebb január 19-én gyűjtik be. 

A szolgáltató táblázatban tette közzé, hogy mely Békés megyei településeken mikor kell kitenni a fákat, a táblázat ide kattintva érhető el.  

A DAREH arra kéri a lakosságot, hogy a hulladéktároló edények mellett helyezzék el a fákat, amelyekről előtt minden díszt, akasztót és idegen anyagot eltávolítottak. 

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
18:55
FEL