Éjszakázás 7000 méter fölött – A K2-t vette célba Suhajda Szilárd és Klein Dávid

2019. július 18. 14:22 | Varga Diána

A békéscsabai származású Suhajda Szilárd és társa, Klein Dávid nagy fába vágta fejszéjét, hiszen ismét elindultak a K2-re, a Föld második legnagyobb hegyére.

A két hegymászó a Magyar K2 Expedíció részeként kívánja meghódítani a Himalája egyik helységében, a Karakorumban található, 8 611 méter magas csúcsot, méghozzá oxigénpalack és teherhordók nélkül. Mindennapjaikról a közösségi médiában is beszámolnak, saját oldalaikra rendszeresen posztolnak képeket is. 

Suhajda Szilárd és Klein Dávid legutóbb szerdán este jelentkeztek be az alaptáborból, ahová aznap értek vissza a harmadik akklimatizációs körükről. A bejegyzésből kiderül, hogy a hegymászók három éjszakát töltöttek a hegyen: első napjuk azzal telt, hogy az alaptáborból a kettes táborba mentek, majd másnap folytatták útjukat a hármas táborba. Mivel az időjárási körülmények nem voltak megfelelőek, így valamivel 7000 méter fölött úgy döntöttek, hogy sátrat állítanak és csak egy nappal később indulnak tovább. A 7400 méteren fekvő hármas tábort egy hosszú ereszkedés után hagyták el, majd visszatértek a biztonságot jelentő alaptáborba. Ezzel a körrel tökéletesen akklimatizálódtak.

A beszámoló szerint most néhány nap regenerálódás következik, majd kivárva a megfelelő időjárási körülményeket, elindulnak a csúcsmászásra.

További programok »

Békéscsaba

XVI. Vasútmodell Kiállítás

Szeptember 25. és 27. között megrendezésre kerül a XVI. Vasútmodell Kiállítás Békéscsabán, a VOKE Békéscsabai Vasutas Művelődési Házában. A kiállítás megnyitója szeptember 25-én 10 órakor lesz.
2020. szeptember 19. 23:00
FEL